ГЕРБ: Изборният кодекс ще бъде приет за една нощ

Прочитания 28568
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Изборният кодекс ще бъде приет за една нощ. За това предупреди депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков на брифинг пред журналисти в Народното събрание, предаде репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Той обясни, че днес в правната комисия ГЕРБ-СДС не гласуват поради факта, че новото мнозинство приема форсмажор революционни текстове в ИК. Хората са си наумили някакви неща, искат да ги направят без оглед последствията, сигурността на изборите и на това дали е технически възможно или невъзможно, посочи Чолаков.

Това, което се разиграва в момента, е някакъв юридически фарс. Не е възможно в закона да се записват неща, които не могат да бъдат изпълнени, не е възможно да бъдат записвани по желание и не е възможно ние да записваме хрумванията си, които, освен че не могат да бъда реализирани, залагат големи мини под целия избирателен процес, категоричен бе Чолаков.

Той е силно разочарован от председателя на парламента Ива Митева. „Всички заклинания и клетви за нов морал в законодателството, за това, че няма да се приемат закони за една нощ, се оказаха абсолютно кухи фрази. Този закон ще бъде приет за една нощ, но кого обслужва, ще разберем по-нататък, но че ще създаде много сериозни затруднения на следващата администрация – за това също нямаме никакво съмнение„, изтъкна Чолаков.

По думите му вече нищо няма значение, освен желанието на определена група хора, които искат да наложат своята представа и визия за силова модернизация на България.

Чолаков подозира, че може да има манипулация на следващите избори, но не може да посочи какви ще бъдат те.

Съжалявам, искрено съжалявам, че участвам в този юридически цирк и не очаквах това нещо, че ще се случи, но това е положението. Изборите, които минаха, бяха честни и това беше потвърдено от абсолютно всички. Не разбирам какво налагаше това форсмажорно приемане на настоящите изменения в Изборния кодекс, но предполагам, че след 2 месеца ще разберем каква е била целта на вносителите„, каза още Радомир Чолаков.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Марияна Николова доволна, че няма нито един заразен турист с COVID-19 у нас

Вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова информира в телефонен разговор Елена Лисенкова, първи зам.-ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия, за възможностите за влизане на руски туристи у нас. По нейни думи най-важната задача в момента е да бъде възстановен двустранният туристопоток, пострадал изключително много от

Read More »