Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ иска оставки на военния министър и на шефа на Военна полиция

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ поиска военният министър в правителството на Румен Радев – Георги Панайотов, както и началникът на Военна полиция Ивайло Сотиров да подадат оставка. Това заявиха Тома Биков, Даниел Митов и Христо Гаджев, депутати от ГЕРБ на брифинг в НС по повод новината от днес за нова версия – убийство, прикрито като самоубийство, за смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев, открит мъртъв след инцидента с американски военни в пловдивското село Чешнегирово.

Христо Гаджев припомни, че още в началото на август е внесен проект за решение за временна комисия за изясняване на факти и обстоятелства за инцидента. Това НС не намери време да се занимава, но ГЕРБ ще внесе искането си и в следващия парламент, каза той. Гаджев изброи какво е направено и какво не – че докладът не стигнал навреме до Военна полиция, оказван е натиск на семейството на Манчев, нова проверка, назначена от военна полиция, в нея добавени нови факти и обстоятелства.

ГЕРБ провели среща със семейството на лейтенант Манчев – те изразили притеснение, че стаята е била почистена половин час след убийството. Защо това е направено – няма отговор, пита още Гаджев.

Тома Биков поиска оставката на военния министър още днес: Няма какво да се чака два дни, трябва да бъде уволнен незабавно от президента Румен Радев. Става дума за една скатавка, високото ниво иска да прехвърли отговорност на ниското ниво, категоричен е той.

От днес тази тема придобива формата на потресаващ скандал, дори и ние не сме си представяли, че може да се случи. Прикриване на убийство – от страна на разследващите от военна полиция. Има детайли, но за да стане всичко това, Радев трябва да освободи от длъжност директора на Военна полиция бригаден генерал Ивайло Сотиров, който има пряка отговорност към това, което се е случило„, каза още Биков.

Докато този човек изпълнява тази длъжност – разследването може да бъде вкарано в друг коловоз, министърът на отбраната незабавно трябва да подаде оставка и да бъде поискана от Радев. Трябва да се осигури пълна прозрачност. Какво се случва във Военна полиция, пита Тома Биков.

Даниел Митов посочи, че този случай показва целия начин, по който управлява служебното правителство на Румен Радев – формалното разследване, опитът да се прикрие убийство, очевидно неуспешен, а начинът, по който функционира администрацията, управлявана от Радев, е на комфорт, но с цел да прикриват престъпления, за да може техният патрон Румен Радев да си спечели втория мандат, анализира Митов.

Знаем, че Радев даде генералско звание на човека, който управлява Военна полиция. Той беше изпълняващ длъжността по онова време, а след това беше прикрит, за да може този човек да бъде повишен в звание генерал и да бъде направен шеф на Военна полиция. Това е начинът, по който управляват тези хора, затова е важно при следващи избори Радев да не бъде президент, добави още депутатът и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

Митов призова другите партии да подходят отговорно, да застанат зад тях в битката, за да се изясни истината.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Кадиров от фитнеса: Не умирам, вдигам железа (ВИДЕО)

Чеченският президент Рамзан Кадиров се опита във вторник да...

Китай се ядоса на „политическите манипулации“ на Германия

След ареста на предполагаем китайски шпионин

Израел бомбардира Северна Газа

Това най-тежкият обстрел на района от седмици

Израел щурмува отново Хан Юнис

Израелските войски си проправиха път обратно в източната част...

Главчев потвърди – иска да поеме поста и във Външно

Министър-председателят Димитър Главчев предлага промяна в състава на служебния...

Енергийният регулатор на ЕС : Европа все още се нуждае от руски втечнен газ

Енергийният регулатор на ЕС предупреди, че блокът все още...

САЩ посочиха Китай за основен помощник на Русия във войната с Украйна

САЩ разкритикуваха подкрепата на Китай за руската отбранителна индустрия, съобщава...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img