ГЕРБ и всички основни партии създали тази пропита от корупция и своеволие система

Прочитания 98838
0 0

Този протест е отхвърляне на една система на непочтено и некомпетентно управление, с което се разхищават интелектуалните и материалните ресурси на народа ни. Ние, българите навън, сме напуснали страната не от добро. ГЕРБ довърши процеса, но всички главни политически сили създадоха тази система на управление, пропита от корупция и своеволие.

Това коментира Албена Азманова, преподавател по „Политическа теория“ в Брюксел, пред БНР.

73-ма български учени от около 60 университета в 12 страни по света подписаха отворено писмо, в което изразяват подкрепа за протестите срещу правителството и срещу главния прокурор у нас.

По думите на Азманова въпросът е не кой, а как ще се управлява.

Съдебната власт трябва да има отчетност, без отчетност властта става тиранична. Сегашното правителство се противопоставя активно на такава реформа, изтъкна тя.

Албена Азманова допълни:

Можем да предложим мнение и подкрепа. Работата по реформите трябва да се свърши от политическите сили. Работата на протестите е да кажат, че нещо не е наред.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Каракачанов готов да стане гарант за диалог между Радев и Борисов за експертен кабинет

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви в профила си във „Фейсбук“, че повече от всичко сега бил нужен формат за диалог, като той бил готов да бъде гарант за този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си […]