ГЕРБ и БСП се скараха за оставката на Андон Балтаков

Views 11182
0 0
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ предизвиква криза в БНР. Това обяви Александър Симов от трибуната.

Това е целенасочена атака срещу БНР, по мнението му.

На Боил Банов явно пречи радиото, както заподозря червеният депутат.

Със закона се слагал намордник над БНР и БНТ. СЕМ пък ставал администратор на парите за двете медии.

Никой не разбрал каква е целта на закона. Управляващите обсебвали БНТ и БНР. Левицата се присъединява към исканията за оставка на Боил Банов. Спрете гаврата с БНТ, БНР и с достойните журналисти в тях, подчерта социалистът.

Тома Биков отговори на критиките. Не приемаме по никакъв начин обвиненията, че върху БНР е оказван политически натиск, категоричен бе той.

Законът тепърва щял да се обсъжда в НС и между двете четения могат да се правят промени. Законодателният процес все още е в своето начало, отчете Биков.

Управляващата партия не приема ултиматум от никого, стана ясно от думите му.

Фонд радио и телевизия никога не е работил, категоричен бе още той.

Ако някой иска да подава оставка, да я подава, това е негов личен акт, каза Тома Биков.

Законът синхронизирал финансирането на обществените медии. Този закон не засяга свободата на медиите, категоричен бе депутатът.

В последно време БНР била опозиционна медия.

Припомняме, че вчера генералният директор на БНР Андон Балтаков подаде оставка и поиска оставката на министъра на културата Боил Банов. Мотивът за оставката на Балтаков бе, че по законов път се дава възможност за политическа намеса в обществените медии.

В тази връзка днес от Министерството на куртурата обясниха, че само организирали дискусия за промени в Закона за радио и телевизия.

На заседанието в парламента пък независимият депутат Красимир Янков поиска изслушването на генералните директори на БНР и БНТ в пленарната зала.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петя Чолакова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Наркотици и боеприпаси са иззети от 2 имота по време на акция в Търново

Наркотици и боеприпаси са иззети от 2 имота по време на акция в Търново, съобщи МВР. При проверка на имот в с. Средно село, полицаите са намерили 6 пистолета „Макаров“, един – „Байкал“ и един – „Маргони“, дългоцевно оръжие – карабина ИЖ 18, и 152 боеприпаса, всички са били без […]