ГЕРБ биха подкрепили форсмажорно харчене в бюджета за отбрана (ВИДЕО)

Борисов: Казват, че светът е в предвоенна обстановка

Views 48822
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Военните експерти на ГЕРБ са разгледали решенията на КСНС в седемте точки обстойно и са стигнали до извод, че на фона на проектобюджета, който се разглежда в момента, те ще останат с пожелателен характер. Затова лидерът на партията Бойко Борисов даде брифинг рано сутринта днес, за да заяви, че ГЕРБ ще дадат подкрепа за управляващата коалиция, ако тя вкара в бюджета форсмажорни обстоятелства и гласува по-голям бюджет за отбрана.

Казват че светът е в предвоенна обстановка. В нашето небе и море – летят натовски самолети и се събират кораби, формират се батальони, мобилизират се войски. Всичко това е в нашия регион„, заяви Бойко Борисов. Макар и да заяви директно, че не знае „какви са тези форсмажорни обстоятелства„, Борисов увери няколко пъти, че управляващата коалиция може да разчита на подкрепа, за да отдели средства от бюджета и България да може да повиши боевата си способност с фрегати, ескадрилата да се попълни. Иначе, според Борисов, би излязло, че КСНС ще остане с пожелателен характер.

Борисов отново мина по конспекта и припомни още първия мандат на ГЕРБ, когато били платени на 100% кугърите, спартаните, пантерите.При нас над 5 млрд. са инвестирани в армията – за заплати, условия, учения, „още в първия мандат платихме„, после са платени на 100% Ф-16, но остава Граф Игнатиево, изграждането на инфраструктурата.

Иначе Борисов заяви, че финансовите министри трябва да кажат откъде ще се отрежат парите, но и допълни, че това може да стане и чрез орязване на парите от социалната сфера. Финансовите министри да се направят разчета, но и да се събират повече.

Веднага след това обаче Борисов подкрепи критиката на Румен Радев към правителството от вчера, както лидерът на ГЕРБ каза: „колкото и да ми е трудно да го призная, но думите му са верни„. Стига вече анализи, анализи, посочи Борисов и поиска действия. Подхвърли и че трябва и може да се подпомогне бизнеса, да се намали ДДС и други мерки, които управляващите могат да предприемат.

За какви 100 дни мечтаят една година, та те управляват вече година, Асен Василев, Кирил Петков, Бойко Рашков„, заяви Борисов.

Иначе брифингът рано сутринта започна с темата за доклада на Националното бюро за контрол на СРС за извършена дейност през 2020 г., разгледан вчера на закрита комисия.

Парламентът констатира, че няма незаконно подслушвани политици през 2020 г., посочи Бойко Борисов и се позова на стр. 37 от този доклад. С този доклад за пореден път крушира цялата пропаганда, която се е изляза върху него и ГЕРБ през 2021 г. „Пропагандата работи по чудовищен начин, лъжи, лъжи, лъжи, но народът се подвежда…„, разясни Борисов. Заради всичко това обаче ГЕРБ са загубили проценти на парламентарните избори.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Васко Начев: 40% от горивата у нас идват от "Лукойл", няма как да няма поскъпване

Националната петролна компания нищо не свърши