ГЕРБ без очаквания от ИТН, но: „няма време“ (ВИДЕО)

Прочитания 18987
0 0

Няма време, а е време за решения. Тази теза изразиха председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и номинираният и вече върнал мандата на държавния глава Даниел Митов.

Време е за решения, настоя Десислава Атанасова пред журналисти.

От ГЕРБ искат да видят състав, политики, мерки от „Има такъв народ“.

Нищо не сме видели вече две седмици… Нека да чуем, бяхме достатъчно коректни и спрямо партиите, но и спрямо българските граждани и бяхме открити, заяви Атанасова.

По думите йвсичко зависи вече не от нас“ (от ГЕРБ, бел.ред.).

Единственото, което Десислава Атанасова и цялото българско общество са видели е това, че цялата платформа на ИТН – тази за мажоритарния вот – е рухнала, защото хората на Слави Трифонов са се отказали от единственото си обещание.

ГЕРБ не казват и не могат да вземат решение дали ще подкрепят, дори и с няколко дежурни депутати, по думите и маниера на лидера им Бойко Борисов, едва след като видят предложението на ИТН.

Не знаем кой ще се появи в списъка като евентуален министър, обоснова се Атанасова.

От своя страна Даниел Митов заяви и че той не знае нищо и няма никакви очаквания. Отговорността е на тях, „Има такъв народ“. Ние ще реагираме по подходящия политически начин и ще бъдем отговорни, посочи Митов и обясни, че са били длъжни да протегнат ръка, въпреки че не знаят идеологията на „Има такъв народ“.

Митов също е притеснен, че от втората политическа сила „нищо не обявяват, нищо не казват, нито като състав, нито като политики и държат партиите, а и целия български народ в някакво суспектно състояние.“

ГЕРБ мина през процедура, през която трябваше да мине. Ние сме сериозна партия и си има процедури. Няма време се, а се водят някакви задкулисни разговори, заяви Даниел Митов.

Десислава Атанасова каза още, че от ГЕРБ приемат всяко едно политическо решение, но в „парламента се върнаха най-ужасните порочни практики на гласуване с чужди карти, заглушаването на опозицията с промяната в правилника за работа“.

Тя смята, че българският народ няма нужда да става свидетел на „низости от всякакви политически партии в пленарна зала“.

Според Атанасова от ГЕРБ са положили достатъчно усилия за съставяне на правителство и сега желаят успах на следващите.

Пред президента Атанасова и Митов са изразили загриженост, от това, че парламентът не се занимава с важните въпроси, а с неща, които не са от дневния ред – икономическите мерки и пандемията.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

И тази година посрещаме 6 май без военен парад

За втора поредна година ще посрещнем Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, без традиционния военен парад в София, съобщава БГНЕС. Причината са въведените противоепидемични мерки. По информация на Министерството на отбраната се предвижда проявите по повод празника да включват водосвет на бойните знамена и знамената […]