Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ алармира: Докарани са 228 нелегални машини за вота извън договора на ЦИК (ВИДЕО)

228 машини за гласуване, извън заявената и купена от ЦИК бройка от 1600, са били докарани в охранявания от държавата склад в столицата, където трябва да се пазят останалите. Новите машини обаче са извън обсега на държавната поръчка и извън договора на ЦИК със „Сиела Норма“, разкри пред медиите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който даде извънреден брифинг от мястото, където са били видени да се разтоварват кашоните с допълнителните устройства. 

Борисов показа и писмото на ЦИК до ДАНС, в което от комисията питат спецагенцията какви са тези машини и уточняват, че те не са ги поръчвали.

ЦИК са пратили писмо до ДАНС да питат как са влезли машините. ЦИК уведомява ДАНС, че в склада са пристигнали машини, които не са част от доставката по договора между ЦИК и „Сиела Норма“, и не е известно тяхното предназначение„, цитира писмото на комисията лидерът на ГЕРБ пред медиите.

В този склад се съхраняват машините, с които трябва да гласуваме на 14-ти ноември. Аз твърдя, че извън тези машини има 228 някакви други, които са дошли тук. Минали са през митницата и са в същия склад, където трябва да са останалите машини узаконени„.

И добави: „Тихомълком са докарани„.

От ГЕРБ изказаха опасения, че с тези машини може да се извършат злоупотреби. Борисов съзря „костинбродски сценарий“ и обяви: „За мен изборите вече са компрометирани. 228 машини, извън обществената поръчка, се появяват със същия клас, които са абсолютно идентични„, смята лидерът на ГЕРБ.

Борисов разкри, че той е бил сигнализиран за възможността от манипулация на вота от „нелегалните машини“ от „честни и почтени служители в МВР„, които вчера са останали „възмутени от поведението на вътрешния министър Бойко Рашков„.

Машините, по думите на Борисов, „са абсолютно идентични, само слагаш флашката и ти излизат 1000 гласа„.шнеков транспортьор

228 машини по хиляда гласа правят 228 000 гласа – една парламентарна група. Неслучайно едни партии – едната от тях се врътна, когато искахме да се броят така наречените контролни талони от машините„, добави още той.

С тези машини могат да правят, каквото си поискат. Само да не излязат с номера, че са я за Грузия, я за Албания, я за резервни части. Те нямат работа в този склад, ако всичко е коректно и честно„, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Неслучайно не искаха да броим разписки от машините. Партиите на Радев са си знаели, че имат 228 машини и могат да си вкарат данните„, вметна лидерът на ГЕРБ. От партията попитаха каква е целта и настояха властите да дадат обяснение за машините, като на първо място Борисов настоя да отговори вътрешният министър от служебния кабинет на Румен Радев, защото „неговият началник на предизборния щаб се казва Бойко Рашков и той отговаря за изборите„.

Той уточни още, че в момента, в който от ГЕРБ са пуснали прессъобщение до медиите за извънредното изявление от мястото на склада, е настанало раздвижване в района, машините са били прибрани, а камион е отпътувал, ескортиран от кола на Жандармерията.

Борисов обаче изпратил екип преди това и успели да заснемат товаренето на машините, а снимките бяха показани на журналистите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

Скрийншот: Фейсбук, профил на Бойко Борисов
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Корнелия Нинова: На 1 май БСП стартира разговори за широко ляво обединение (ВИДЕО)

БСП започва усилени разговори за широко ляво обединение, като...

Служебният кабинет ще слуша гласа на бизнеса

Без гласа на бизнеса политическите решения в сфера като...

Иран: Плененият товарен кораб в Ормузкия проток е нарушил морските закони

Товарният кораб MSC Aries, плаващ под португалски флаг, който...

Стефан Тафров е водещият кандидат на „Да, България“ за евроизборите

Дипломатът Стефан Тафров е водещият кандидат на "Да, България"...

Синът на Деси Цонева показва средни пръсти

Синът на чернокосата тв кулинарка Деси Цонева показва средни...

Васил Терзиев: Вълка иска сам да събори незаконния си хотел

По план върви събарянето на хотела на Румен Гайтански-Вълка...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img