Георг Георгиев вижда много сладка далавера в МВР сделката

Views 279
0 0
Снимка: БГНЕС

Скандалната процедура за покупка на джипове за МВР, с която се захвана ОЛАФ и заради която ще връщаме милиони на ЕС е претърпяла ключова промяна по време на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев и съпричастността на хора от екипа му към случилото се е достатъчно основание той да се откаже от втори мандат.

Това заяви пред bTV зам.- министърът на външните работи Георг Георгиев.

Виждам как някой си е направил една много хубава и сладка далавера, опитвайки се и да замете следите, подчерта той.

По думите му през 2016 г. правителството в лицето на г-н Борисов“ е издействало 160 млн. евро от ЕС за охрана на границите и тогава е било подписано споразумение, в рамките на което е трябвало да се закупят високопроходими автомобили. След падането на кабинета „Борисов 2“ от власт служебното правителство променило текста на „автомобили с висока проходимост„, което, според Георгиев означава, че и седан 4х4 би покрил изискванията.

Когато идва редовното правителство има КЗК и съд и няма процедура, по която договорът да бъде подписан, заключи председателят на младежкото ГЕРБ.

От думите му не стана ясно дали има доказателства за тези

По същинското съдържание на доклада на ОЛАФ също липсваше конкретика от думите на Георгиев, макар на няколко пъти да спомена името на президентския антикорупционен секретар и бивш служебен силов министър Пламен Узунов.

Президентската институция отново опитва да потули скандала и да оправдае този, за когото можем основателно да твърдим, че има съпричастност към този противоречив казус. Единственото, което чуваме, е звукът от разпъващия се политически чадър, подчерта Георгиев. 

Според него при създалата се ситуация, а и след множество други събития от последните 4 години, е „морална отговорност“ на Радев да не се явява на избори за нов мандат.

Председателят на младежкото ГЕРБ коментира и острата позиция на България по случая „Навални“, като отбеляза, че тя „е в кореспонденция“ със становищата и на други членки на ЕС.

България винаги е била много загрижена към въпросите за свободата и правата на човека. България казва, че демокрацията е свещена и трябва да се уважава, категоричен беше Георг Георгиев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ЦИК определи броя на мандатите за изборните райони

Най-много депутати ще излъчат от София, Варна и Бургас