Генчовска: Няма пожар в отношенията между България и РСМ

Views 11337
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Моето лично мнение е, че този акт е бил извършен изключително хладнокръвно, целенасочено и преднамерено.

Това заяви външният министър Теодора Генчовска пред bTV за запалването на българския културен дом в Битоля.

По думите ѝ директорът на полицията на Битоля се ангажирал да се положат всички усилия за разкриването на извършителя за това изключително неприятно действие и вандалски акт. Съдебната власт в Република Северна Македония също ще свърши своята работа, очаква тя.

Генчовска обясни какво е видяла от камерите около културния дом: „Един млад мъж с маска, сваля туба със запалима течност от велосипед, излива я върху културния дом и запалва течността. Не се вижда лицето му, но спокойно извършва деянието„.

Това, което Генчовска я е притеснила е спокойствието и хладнокръвието, с което е извършена вандалщината върху българския културен дом в Битоля. Не вярвам, че ще се отрази върху отношенията между двете държави. Няма пожар в отношенията между България и Северна Македония, увери дипломат номер едно.

Тя е оптимист по отношение на постигане на резултати с РСМ, но кога и как е въпрос на готовност на правителството на Северна Македония. Ние трябва да бъдем заедно, защото все пак сме съседи, настоя Генчовска.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

5 млн. лв. са предвидени за обезщетения срещу градушките

Ще бъдат обезщетени земеделските стопани, които са с под 100% пропаднали площи. Не трябва земеделските стопани да имат основание за притеснение, че държавата няма да се погрижи. Това заяви земеделският министър Иван Иванов пред bTV. През настоящата година има предвиден бюджет от 5 млн. лв. за обезщетение срещу градушките по […]