Ген. Димитър Владимиров: Изля се много помия върху НСО, има целенасочена пропаганда

Views 384
0 0

В последните дни се изля много помия върху НСО. Това каза ген. Димитър Владимиров, бивш шеф на Националната служба за охрана (НСО) в ефира на БНР.

Във връзка с промените в Закона за МВР той коментира, че те са неправилна стъпка. НСО има своя авторитет, както и международен, а това, че нещата в последно време не стоят добре, не означава, че службата трябва да се закрива, добави той.

Припомняме, че на 18 юни президентът Румен Радев обяви, че ще наложи частично вето на промените в Закона за МВР.

Текстовете предизвикаха множество коментари, тъй като с тях се създава нова дирекция, която на практика дублира функциите на Националната служба за охрана.

Още тогава, от НСО веднага реагираха и заявиха, че сигурността на премиера в нито един момент не е било компроментирана.

Според Владимиров голяма загадка е защо се предлага избор коя служба за охрана да използва президента, председател на парламент, вицепрезидент.

Използва се целенасочена пропаганда срещу НСО. За да отговаря на изискванията, тази служба трябва да се реформира, а не да се предприемат козметични мерки, заяви той.

Във връзка със случая за снимките в спалнята на Борисов, Владимиров коментира, че трябва да се установи автентичността на фактите:

Не оневинявам НСО, но домовете на охраняемите лица са лично пространство и вътре могат да влизат хора, които са близки на охраняемото лице… Трудно може да се предположи, че някой от НСО може да е направил тези снимки„, заяви бившият шеф на НСО.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Шумен е пред водна криза

Омбудсманът Диана Ковачева алармира, че Шумен е изправен пред водна криза. Тя е изпратила препоръка до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и областния управител на Шумен и председател на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „ВиК-Шумен“ ООД, Стефан Желев заради десетки жалби на граждани, които […]