Г-7 готви план за преодоляването на пандемията

Екип News24sofia.eu

Създадени са две работни групи

Прочитания 815
0 0
Снимка: EPA/News24sofia.eu

Лидерите на страните от групата на седемте най-развити индустриални държави (Г-7) ще приемат изчерпателен план за борба с пандемията в края на срещата на върха във Великобритания. Това разкри АП.

Агенцията се позова на Джейк Съливан, помощник по националната сигурност на президента Джо Байдън.

По отношение на Г-7 ще направим съвместно изявление по този въпрос и не само за ваксини, но ваксините ще бъдат неразделна част от тях. Това ще бъде изчерпателен план, целящ да помогне за прекратяване на тази пандемия веднага щом е възможно „, каза Джейк Съливан.

Също така, според него, в рамките на Г-7 са създадени две работни групи, които ще се занимават с въпроса за отваряне на границите и възобновяване на пътуванията между страните. Той уточни, че в единия случай става дума за експертна група с Великобритания, а във втория – с ЕС.

Както обаче подчерта Съливан, не трябва да се очакват конкретни резултати в тази посока в близко бъдеще. Понастоящем не очакваме конкретни новини, защото следваме научен подход и това, което здравните експерти казват за точното време и условията за отваряне на границите„, обясни съветникът на Джо Байдън.

Великобритания възнамерява да проведе срещата на върха на Г-7 в традиционния формат от 11 до 13 юни в курортния град Карбис Бей на атлантическото крайбрежие на полуостров Корнуол. В него освен лидерите на страните от Г-7, ще участват и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Стачка парализира Гърция

Протест срещу промените в трудовото законодателство