Фондация „Македония“: В Република Северна Македония са на финала да забранят българските дружества

Views 1497
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Все още нито е ясно, нито са задържани нападателите, които са замервали българския клуб в Охрид с камъни. Това каза пред Нова телевизия Виктор Стоянов, председател на фондация „Македония“.

Той смята, че системното етническо напрежение срещу тези дружества ще служи на държавата Република Северна Македония да оправдае пред обществото си провала с евроинтеграцията.

България трябва да реагира остро и трябва да защитава българите. Дружествата трябва да имат добри адвокати, с които да работят, да защитават правата си, ако трябва да бъдат затворени по силата на законите с ретроградно действие. Македония е на финала да забрани българските дружества. Законът е приет, но трябва да бъде обнародван, посочи Стоянов.

Второстепенна цел е българите да не се сдружават, но ефектът на уплаха го има, заключи той.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

Васил Димитров се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2022 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ПП доволни, че печалбата на Лукойл ще остава у нас, но си искат дерогацията

Обявената на пресконференция на служебния кабинет и компанията „Лукойл“ позиция от 21 ноември изпълнява част от предложения от „Продължаваме промяната“ проект на решение за прилагане на дерогацията от 5 декември 2022 г. с оглед намаляване на цените на горивата на вътрешния пазар, което ще доведе до реално намаляване на цените […]