Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Фирми си чакат от АПИ парите за чистенето през зимата

Заповедта на вече бившият председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Апостол Минчев, с която спираше важни ремонти по републиканската пътна мрежа, ще бъде отменена, но след като новото ръководство на агенцията бъде назначено. Това може да се случи до „един – два дни“, уверява служебният регионален министър Виолета Комитова след проведена среща с представители на строителни фирми. Повод за срещата бе изпратеното от вече бившият председател на УС на АПИ Апостол Минчев писмо до Областните пътни управления за спиране на ремонтните дейности по места.

Оказва се, че редица фирми, отговарящи за зимното поддържане на републиканските пътища не са получили парите си от АПИ даже за зимното почистване, оплакаха се строителите.

На срещата стана ясно, че фирми – изпълнители са получавали от АПИ задания за изпълнение на дейности със закъснение за по-ранен период.

Цялата порочна практика, формулирана като текущ ремонт и поддръжка трябва да бъде променена“, каза регионалният министър, защото според нея под прикритието на формулировката текущ ремонт и поддръжка в редица случаи се извършва ново строителство без съответните за това документи.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството предложи на участниците в срещата да започне провеждането на подобни регулярни срещи с ръководството на МРРБ поне веднъж на всеки три месеца.

След срещата министър Комитова проведе отделен разговор само с представителите на строителни фирми, които я запознаха с извършени от тях до момента дейности по републиканската пътна мрежа, фактурирани и сертифицирани, но и към момента неразплатени от пътната агенция, някои натрупани като вземания от няколко години.

В днешните срещи участваха и заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, представители на политическото ръководство на МРРБ.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Косово вече е асоцииран член на Парламентарната асамблея на НАТО

Постоянният комитет на Парламентарната асамблея на НАТО повиши Косово...

Мним полицай обра жена от Свищов

Той задигнал 400 лева от дома й

Френската полиция излага на риск мигрантите с агресивни тактики срещу малки лодки

Морската полиция на Франция, която получава финансиране от правителството...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img