Филип Попов: Реформа в правосъдието не се прави за 2 месеца (ВИДЕО)

Прочитания 2730
0 0

Този парламент е изчерпан и няма какво повече да свърши. В рамките на конституционните правомощия е президентът да ни разпусне и той ще го направи на 16 септември.

Това заяви Филип Попов, депутат от БСП, пред журналисти след заседание на комисията по правни въпроси.

Това, за което не е стигнало времето на депутатите от 46-то Народно събрание, е реформа на съдебната власт, за която се изисква обаче парламентарно време. Не стига един или два месеца, гласуването днес няма да има време да мине на второ четене и новият парламент ще трябва да започне от нулата, категоричен бе Филип Попов.

Той настоя за такава реформа, която да запази независимостта на съдебната власт.

Филип Попов се надява на по-голяма доза разум и отговорност в следващия парламент за съставяне на правителство. БСП направи всичко възможно да се случи редовен кабинет предвид настоящите кризи, изтъкна Филип Попов.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Иванов вижда знаци и нишани за мнозинствата в 47-то НС

Политическите реалности, в които влизаме, показват, че няма да има една голяма партия, която да командва останалите, да раздава с черпака на едни и да удря през ръцете други. Ще трябва да се научим да функционираме в политическа среда, в която има няколко средни партии, които трябва да намерят сечение […]