Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Фиксирането на партиите към Митрофанова – унизително според Радев (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка; архив БГНЕС

Фиксацията на политическите партии към това дали да или не присъства посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова на първото тържествено заседание на новия парламент, е унизителна за политическия процес в България.

Това коментира пред медиите президентът Румен Радев, който по традиция отдаде почит пред Паметника на летеца, намиращ се до Народното събрание, по повод Празника на Военновъздушните сили.

Снимка: БГНЕС

Това са правомощия изцяло на Народното събрание. Но нали разбирате, че е унизително политическият процес в България да бъде подчинен на това дали един или друг посланик да присъства или не в Народното събрание. Очаквам политическите партии час по-скоро да върнат своя фокус върху истинските проблеми на българите – цените, бюджета, защитата на социално слабите„, не спести критики Радев.

А що се касае до идеята 48-то НС да бъде открито с видеообъщение от президента на Украйна Володимир Зеленски, Радев също бе остър, макар и лаконичен: „Мисля, че партиите се надпреварват коя първа да загърби истинските интереси на българите.“

Кабинет, но не на всяка цена, бе също един от акцентите в изказването на Радев. „Ако няма редовно правителство, значи, че няма да има парламент. А българският конституционен модел се крепи изцяло върху парламента. Но, разбира се, партиите трябва да решават дилемата – правителство на всяка цена и с риск от бърз срив, или отиваме на нови избори.“

Снимка: БГНЕС

Силният човек на „Дондуков“ 2 похвали и дейността на българските служби по отношение на твърденията за българска следа във взрива на Кримския мост.

Искам да поздравя службите и правителството за категоричния отговор. България е суверенна държава и нашите институции трябва да пресичат категорично всякакви опити нашите територии или името на България да се заместват в терористични дейности.“

Искам да поздравя всички мъже и жени със сини пагони с Празника на авиацията и българските Военновъздушни сили. Да им благодаря за професионализма и всеотдайността, с която защитават въздушния суверенитет на България и въпреки многобройните изпитания успяват да градят нови способности„, обърна се на първо място към летците, преди да коментира актуалните политически теми, държавният глава.

Мъжество, себеотрицание и родолюбие. Тези качества, изтъкна Радев, олицетворяват родните ВВС. 

Снимка: БГНЕС

Качества, от които толкова имаме нужда днес. И съвсем неслучайно, в знак на почит на героите летци, бранили Отечеството, нашите предци поставят този паметник тук, на метри от Народното събрание, за да напомнят колко важно е да имаме боеспособна авиация.“

Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война. Много добре знаете, кои политици оставиха България без авиация. Питайте тях„, остър бе, макар и индиректно, към кабинета „Борисов“ президентът.

Ще търся и отговор от партиите какви решения предлагат за решение на въздушния ни суверенитет, защото дълги години няма да имаме F-16, а Миг-29 догодина ще се приземят. Още през юни редовното правителство изпрати писма, искания за оферти за лизинг на изтребители към редица партньори – САЩ, Нидерландия, Италия, Швеция, също Израел. Зависи дали ще получим изгодно решение, ако такова се получи, ще бъде оформен проект за инвестиционен разход, но нека подчертая – това ще е решение единствено на Народното събрание„, изтъкна Румен Радев.

spot_img

Реклама

spot_img
Софи Димитрова
Софи Димитроваhttp://news24sofia.eu
Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Google oтбелязa с doodle Деня на Земята – 22 април

Екологични движения в защита на земята

Даниел Вълчев: Служебното правителство стана миш-маш

Вторачването в служебните правителства не е нещо много полезно...

Подобряват условията на живот и лечение на психично болните

Депутатите приеха на първо четене на Законопроект за изменение...

„Възраждане“ искат доклада за Боташ в зала до 25 април (ВИДЕО)

"Възраждане" внася сигнал в прокуратурата, ДАНС, КЕВР, МЕ, МВР...

Борисов: ГЕРБ повече не носи отговорност за това правителство, а Радев (ВИДЕО)

Нека Стефан Димитров да остане на поста служебен вътрешен...

Ваня Григорова слага край на мандата на псевдоелита, а старите лица да отсъпят

Общинският съветник Ваня Григорова регистрира участието си за НС...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img