Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Facebook и Instagram връщат профилите на Тръмп

Снимка: GettyImages

Meta ще върне достъпа до профилите в своите платформи на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Става въпрос за блокираните профили в Facebook и Instagram. Това ще се случи през следващите седмици, според публикация в блог на компанията от Ник Клег, президент по глобалните въпроси в Meta.

За да преценим дали сериозният риск за обществената безопасност, който съществуваше през януари 2021 г., е намалял в достатъчна степен, ние оценихме текущата среда съгласно нашия Протокол за политика при кризи, който включва разглеждане на провеждането на междинните избори в САЩ през 2022 г. и експертни оценки за текущата среда за сигурност. Нашата решимост е, че рискът е намалял в достатъчна степен и че следователно трябва да се придържаме към двугодишния график, който сме определили. Поради това ще възстановим акаунтите на Тръмп във Facebook и Instagram през следващите седмици„, написа Клег.

В случай, че Тръмп публикува съдържание, нарушаващо правилата, то ще бъде премахнато, а профилът ще бъде спрян за между един месец и две години, в зависимост от тежестта на нарушението„, уточни Клег.

Решението за забрана на Тръмп през 2021 година беше поляризиращо за Meta. Компанията никога не е блокирала акаунт на действащ държавен глава за нарушаване на правилата за съдържание.

Профилът бе спрян за 2 години. Забраната беше въведена в началото на 2021 година след инцидента в Капитолия, когато привърженици на Тръмп нахлуха в Конгреса и се стигна до загинали и ранени.

Припомняме, че Тръмп тогава бе блокиран и в „Туитър“. След закупуването на социалната мрежа, новият собственик Илън Мъск изяви намерение да отблокира профила.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Разследват украинския земеделски министър за далавери с държавна земя

Украинската агенция за борба с корупцията разследва министъра на...

Георги Гвоздейков организира изборите

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков ще организира провеждането на...

Законотворчество като реденето на жълтите павета

Законодателната дейност в България в последната една година е...

Делото срещу шофьора, помел двама пешеходци на бул. „Сливница“, започва

Внесен е обвинителният акт срещу Адриан Антонов за причинена...

Ваксината срещу коклюш ще може да се прилага и по-рано при бебетата

Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Георги Свиленски: Нормално е НС да има възможност за контрол върху кабинета

Парламентът пое отговорността да присъства и пред него да...

Обвинение за рекет очаква оздравяването на Динко

Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност три лица. Г.В., С.К....

Андреа: Пием лекарства заради детски травми

Певицата Андреа зададе в социалните мрежи въпроса: „Какво се...

Влязоха с взлом в тото пункт в Благоевград

Разбита е стъклената врата на обекта

Иран омаловажи израелските удари, не планира отмъщение

Техеран говори за вътрешна атака от "инфилтратори"

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img