Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ейре няма да отваря хотелите до лятото

Снимка: EPA/БГНЕС

Ейре не обмисля да отваря отново хотелите преди средата на лятото поради високо ново на заболеваемост от COVID-19 в страната, заяви премиерът Мишел Мартин в събота. Барове, ресторанти, кафенета и хотели бяха затворени в Ирландия през по-голямата част от последната година, като най-новата национална блокада е в сила от края на декември. Страната е на 16 място от 30-те страни, наблюдавани от Европейския център за контрол на заболяванията. Съобщава се за 250 случая на 100 000 души през 14-те дни до петък – по-малко от една пета от пика му в средата на януари, показват официални данни, предаде „Ройтерс“.

Но правителството заяви, че трябва да бъде предпазливо при повторното отваряне, тъй като около 90% от случаите са от щама на вируса, открит за първи път във Великобритания. „Няма да се обмисля откриването на гостоприемство до средата на лятото, броят на вируса е твърде голям“, каза Мартин в интервю за ирландски език на държавната телевизия RTE. „Всяко облекчаване на ограниченията трябва да бъде бавно и предпазливо поради заплахата от новите варианти на болестта“, каза той.

В петък Ирландия също заяви, че е регистрирала първите си случаи на друг вариант на COVID-19, открит за първи път в Бразилия. Страната е регистрирала 4 135 смъртни случая, свързани с вируса, като почти половината от тях – от началото на януари.

Редица хотели в Ирландия ще бъдат използвани за изолиране на граждани, пристигащи от чужбина, като част от мерките, предприети от местните власти за борба с пандемията на коронавируса. Заместник министър-председателят в ирландското правителство Лео Варадкар обяви това по-рано през февруари.

В съответствие с действащите в страната правила двуседмичната самоизолация е задължителна за лицата, пристигащи в страната от Южна Африка и Бразилия, където преди това са регистрирани нови, по-инфекциозни щамове на коронавирус. Карантината трябва да се спазва и от посетители от други дестинации, ако не могат да представят сертификат за отрицателен тест за COVID-19, направен не по-рано от три дни преди влизане в Ирландия.

Националната карантина в Ирландия, третата от началото на пандемията, е въведена от 24 декември до 31 януари и след това бе удължена до 5 март на фона на разпространението на британския щам коронавирус.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ посочиха Китай за основен помощник на Русия във войната с Украйна

САЩ разкритикуваха подкрепата на Китай за руската отбранителна индустрия, съобщава...

Десет души загинаха при катастрофа между хеликоптери в Малайзия

Инцидентът е станал при репетиция за военен парад

Англия иска да забрани продажбата на цигари на родените след 2009 г.

Властите твърдят, че законопроектът ще създаде „първото поколение без тютюнев дим“

„Хизбула“ изстреля десетки „Катюши“ по Израел

Като отговор на атака срещу ливански села

АЕЦ „Козлодуй“ получи свежото ядрено гориво от „Уестингхаус

Зареждането на първите касети започва през май

Проф. Румяна Коларова: Би трябвало да помагат на служебния кабинет, отколкото да му пречат

Бойко Борисов настоя Димитър Главчев да смени Стефан Димитров. Димитър Главчев поиска оставките на...

Г-7 набеляза конкретни стъпки в помощ на Украйна, доволен Кулеба

Външните министри на страните от Г-7 набелязаха "конкретни стъпки",...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img