€511 млн. в помощ на икономиката ни след одобрение на ЕК

Комисията одобри поправка в Иновации и конкуренция“

Прочитания 1001
0 0

Европейската комисия одобри пренасочване на 511 милиона евро помощ към българската икономика, съобщава БНР.

Комисията одобри поправка в Иновации и конкуренция“, която ще позволи мобилизирането на 511 млн. евро от европейския фонд за регионално развитие и кохезионния фонд. Те ще бъдат в помощ на българската икономика в борбата ѝ с последствията от кризата с коронавируса.

Финансовата подкрепа включва безвъзмездни средства в полза на работния капитал на микро, малките и средни предприятия, инвестиции в ценни книжа и гаранции за заеми.

Еврокомисарят за кохезията и реформите Елиза Ферейра поясни, че мерките имат краткосрочни цели за облекчение от кризата, като страната ни ще продължи да се облагодетелства от допълнителна европейска подкрепа за икономическото си възстановяване.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петьо Гюдюлев

author
Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

От СЕМ призовават журналистите да пазят и психическото здраве на аудиторията

От Съвета за електронни медии (СЕМ) призовават медиите да отразяват внимателно събитията за пандемията от Ковид-19. Особено по отношение на личната неприкосновеност на гражданите и тяхното здравословно състояние. От Съвета апелират журналистите да мислят за съответното психологическо въздействие на разпространяваната информация върху човешкото здраве и да се въздържат от сензационност, от насаждане

Read More »