Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ЕС няма да намери качествен петрол като руския, убеден Медведев

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Европейският съюз трудно ще успее да намери алтернативен източник на петрол с качество, сравнимо с руската енергия. Това заяви даместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

В своя канал в „Телеграм“ той предупреди, че ЕС ще се сблъска с недостиг на гориво от определени видове, като дизелово гориво, което е от съществено значение за тежкотоварните автомобили и селскостопанската техника, в резултат на ембаргото върху руския петрол, което вече предизвика стачки сред италиански, унгарски и полски шофьори на камиони.

Според него въпросът може да бъде разрешен чрез „предоставяне на държавни гаранции в рамките на междудържавни споразумения с трети страни“.

Медведев подчерта и че руските банки продължават да работят нормално, въпреки че са изключени от международната система за банкови разплащания SWIFT.

Преди дни Русия отново предупреди, че решението на Европейския съюз за частично ембарго на руския петрол вероятно ще дестабилизира световните енергийни пазари, наричайки го „саморазрушителна“ стъпка, която може да има обратен ефект върху блока.

Лидерите на ЕС се съгласиха принципно в понеделник да намалят 90% от вноса на петрол от Русия до края на тази година, най-строгите санкции на блока досега от началото на инвазията в Украйна.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че този ход ще лиши Москва от огромен източник на финансиране и ще окаже натиск върху нея да прекрати военната си кампания.

Индия е сред печелившите страни от прекъсването на руските доставки за европейски клиенти, тъй като купува рекордни количества руски петрол със сериозна отстъпка спрямо референтните пазарните цени.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Двама са задържани в Стамболийски след стрелба с газов пистолет от кола

Двама криминално проявени мъже са задържани заради стрелба във...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

Главчев предлага смяна на външния министър с Даниел Митов

Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет

Средната заплата на българина се е увеличила над 2 пъти от 2014 г. насам

Годишният общ доход средно на лице от домакинство е...

Хиляди грузинци казаха „не“ на Закона за чуждестранните агенти

Хиляди грузинци протестираха в понеделник в столицата Тбилиси, докато...

Сирия ще се брани само от израелски удари (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Сирия е разположила около столицата си Дамаск своите произведени...

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img