Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Елена Поптодорова очаква войната в Украйна да мине под сребристия знак на тъмния облак

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Стефан Димитров

Докато не се договори нещо на хартия, скрепено с подписи, няма да можем да говорим със сигурност поне за примирие и спиране на този етап на войната. Аз не смятам, че това ще сложи край на войната, но поне да сложи край на смъртта на цивилните граждани и на военните. Това заяви бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова пред БНТ.

Това, което е важно е, че според съобщения руската страна е готова да се откаже от демилитаризация и денацификация. Ако Русия иска да напредне, ще ги свали от масата, а договарянето ще е за Луганск и Донецк, за които украинският президент Володимир Зеленски вече обявил, че е готов да преговаря. Щом се стига до договаряне на конкретика, това означава, че страните имат намерение да вървят напред, обясни Поптодорова.

Доверието в похватите на Кремъл не съществува. Твърденията за химическо оръжие веднага предизвикват остра реакция от страна на всички, посочи тя.

Според нея колективните решения на ЕС и НАТО имали най-голям ефект за войната в Украйна. Вече дойде време да се използва националното лидерство. Това е сребристият знак под тъмния облак – националните шансове, които имаме, да покажем съпричастие и лидерство във взимането на решения, изтъкна Елена Поптодорова.

Тя добави, че срещата на лидерите на НАТО от Югоизточна Европа е тухла в много сложен градеж, но ще той бъде свързан с това да се изградят връзките в транспортно, дигитално и психологическо отношение.

Според нея трябва да се игнорират твърденията на руския посланик Елеонора Митрофанова. Персона нон-грата е твърде крайна мярка спрямо Митрофанова и би отвело нещата много по-напред. Това би било последната капка, която ни трябва, каза още Поптодорова.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Не достигат флашки за машините за гласуване заради делото за кметските избори в София

Административният съд в София отказва да върне на Централната...

Китай призовава към спокойствие в Близкия изток (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y В изявление Външното министерство на Китай заяви, че е...

Топ американски генерал: Времето на Украйна без помощ от САЩ изтича

Украйна ще изчерпи артилерийските снаряди и прехващачите на противовъздушната...

Швейцарски медии нарекоха „абсурдно“ решението на ЕСПЧ за климата

В сряда влиятелни вестници в Швейцария разкритикуваха решението на...

ПП-ДБ искат ударно да се придвижи второто плащане по ПВУ

Народните представители да приемат общо 4 мерки

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img