Експлозии в стар склад за боеприпаси причиниха голям пожар в гора в Берлин

News24sofia.eu

Няма опасност за хората в района

Views 5136
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Голям пожар избухна в една от най-големите градски гори в Берлин в четвъртък сутринта, предизвикан от експлозии, избухнали в склад за боеприпаси на фона на очакванията за един от най-горещите дни в годината, предава Associated Press.

Около 100 пожарникари се борят с огъня в гората „Грюневалд“ в германската столица в западната част на града, съобщи германската информационна агенция DPA.

Пожарът се разпространява бързо и се чуват мощни експлозии от мястото, където се съхраняват стари боеприпаси от Втората световна война и фойерверки. Там се извършват и контролитрани експлозии.

Ситуацията е опасна„, каза пред репортери Томас Кирщайн от противопожарната служба в Берлин. Той призова жителите да стоят далеч от гората. Поради опасността от летящи шрапнели и заплахата от нови експлозии, противопожарната служба каза, че все още не е започнала систематично да гаси огъня, тъй като силите за спасителните служби трябваше да спазват дистанция от един километър от пламъците.

Властите в Берлин са поискали подкрепления от страната, които да помогнат за потушаването на пламъците, включително специални части от германската армия. Водни оръдия, хеликоптери и специални резервоари за евакуация също са изпратени на мястото .

Движението на градските влакове към западната част на града беше частично прекъснато и една от най-важните магистрали в града – „Авус“ беше затворена. Жилищни сгради не са пряко застрашени от пламъците, но от противопожарната служба предупредиха, че пожарът може да се разпространи допълнително поради сушата и изключително високите температури, която се очакват в четвъртък с температури до 38 градуса по Целзий.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Бившият шеф на Кинтекс: Г-жа „Нито един патрон за Украйна“ е изпратила над 4 200 т оръжие (СНИМКИ/ДОКУМЕНТИ)

„Госпожа „Нито един патрон за Украйна“ е изпратила над 4 200 тона българско оръжие за там.“ Това заяви бившият директор на „Кинтекс“ на пресконференция в БТА на тема „Истината за износа на българско оръжие за Украйна“. За твърденията си той се позова на официални документи на Министерство на външните работи

Read More »