Ексклузивно в NEWS24sofia.eu! Страх и ужас сковава децата в село Ковачевци. Заплашват почерненото семейство! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Хлапетата не смеят да минават покрай къщата на ужасите, в която е погубено момиченцето

Прочитания 272301
70 922
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Страх и ужас сковава децата в самоковското село Ковачевци след опита за изнасилване и убийството на 7-годишната Веселинка на 7 юни. Това разкриват пред Информационна агенция News24sofia.eu жители на махалата, в която бе извършено жестокото престъпление.

15-годишният Мирослав Борисов, снимка: Facebook

За него бе задържан и обвинен 15-годишният Мирослав Борисов. Той пристигнал в селото дни преди да отнеме живота на момиченцето. Тийнейджърът дошъл от Самоков, където живеел с майка си, но тя го изгонила.

News24sofia.eu научи още, че напетата Величка, която се гражданеела, живяла с Мирослав и другите си деца в селото до смъртта на мъжа й Янко преди около година и половина. След кончината на тежко болния мъж семейството се изнесло в Самоков. Къщата им останала да пустее в Ковачевци.

В нея Мирослав се настанил малко преди да убие 7-годишното си съседче Веселинка.

Трупът на момиченцето бе открит под матрака на диван именно в запустялата сграда, в която е убито.

Според криминалисти, които все още работят по разследването няма данни зверското престъпление да е извършено на друго място, а впоследствие тялото да е преместено в жилището.

Разследващи по-скоро са на мнение, че трупът на мъртвото дете е скрит под дивана, за да бъде изнесен и евентуално скрит по-късно на друго място.

В подкрепа на тази версия е и фактът, че обвиненият успял да запази самообладание при появата на ченгетата в селото. Полицейските екипи пристигат, след като получават сигнал, че детето е изчезнало. Самият Мирослав също се включва в издирването, споделят запознати. Следово куче обаче отвежда ченгетата на местопрестъплението, където е открито мъртвото дете.

7-годишната Веселинка, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

След огледите къщата на ужасите е запечатана. Оттогава жителите на селото дори не искат да поглеждат към зловещата сграда, която е в непосредствена близост до дома на убитото момиченце. Децата от махалата са сковани от страх. Те не смеят да минават покрай къщата на убиеца, разказва пред News24sofia.eu местен жител.

По думите му преди дни съмнителни типове се навъртали около жилището посред нощ. Заради това ченгета били изпратени да проверят какво става. На мястото не били засечени непознати, но органите на реда били нащрек, за да не се допусне възникване на напрежение в махалата. В селото тръгнал и слух, че близки на задържания се заканвали на семейството на жертвата.

Местни хора са категорични, че няма сила, която да заличи спомена за бруталното престъпление, освен изличаването от лицето на земята на зловещата постройка.

Проверка на органите на реда показала, че къщата е незаконна, въпреки че е изградена върху парцел на семейството на задържания. В тази ситуация сградата подлежи на събаряне, обясняват запознати. В момента текат различни процедури в институциите в тази връзка, научи News24sofia.eu.

След убийството на Веселинка още една зловеща версия тръгнала из селото.

Според мълвата къщата на обвинения в убийството била свързана и с друга подозрителна смърт.

Сред хората се говори, че бащата на задържания издъхнал при съмнителни обстоятелства в този дом.

Мълвата носи, че някой изключил кислородния апарат на болния човек и той издъхнал.

Дали това е така, или мъжът е починал от естествена смърт, не било много ясно, но след задържането на Мирослав в селото тръгнал слух, че той трябвало да бъде разследван и в тази връзка, обяснява пред News24sofia.eu жител на Ковачевци.

По думите му фамилията на Веселинка помогнала с пари на семейството на Мирослав за закупуването на кислородния апарат.

Искам да лежа в затвора„, казва Мирослав пред Окръжния съд в София. Арестуваният прави изявлението си по време на делото за определяне на мярката му за неотклонение. Срещу него са повдигнати две обвинения за убийство по особено мъчителен начин и опит за изнасилване на малолетно лице.

Адвокатът на задържания заяви, че не възразява на искането на прокуратурата за налагане на мярка „задържане под стража“.

Защитникът подчерта, че към момента тя е в интерес на задържания, и обърна внимание и на емоционалния шок, в който лицето се намира след извършването на престъплението.

Съдът уважи мотивите на прокуратурата и защитата и наложи мярка „задържане под стража“ на Мирослав.

Майката на 7-годишното момиче, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
Бащата на 7-годишното момиче, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
Видео: Информационна агенция News24sofia.eu
Видео: Информационна агенция News24sofia.eu

Контакти и информация за автора:

Разследване на Тодор Стефанов

editor
Happy
Happy
69
Sad
Sad
728
Excited
Excited
52
Sleepy
Sleepy
30
Angry
Angry
826
Surprise
Surprise
213

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

28 нови случая на коронавирус, поставени са 3 107 ваксини

Един човек почина, а 15 са излекувани