Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ЕКСКЛУЗИВНО В NEWS24: Коя е полицайката Любка Гечева от 6-то РПУ – София (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • Рушветът от 200 лв. от убиеца с „Поршето“ не й бил първи
  • МВР подготвяло предизборен пиар

Влюбена в живота и той в мен! Прави повече от това да съществуваш. Живей!“ Това е написала в профила си във фейсбук Любка Гечева – 37-годишната полицайка от Шесто софийско районно управление, видя по-рано днес Информационна агенция News24. Както вече медията ни съобщи, че тя и колегата й от патрула Георги Малински са разследвани за длъжностни престъпления и като евентуални помагачи на пияния и дрогиран шофьор на „Порше Панамера“ Димитър Любенов, който на 25 септември на Околовръстното шосе на София уби французин и рани двама души.

Припомняме, че Любенов твърди, че минути преди сблъсъка е бил спрян за проверка на от двамата полицаи, дал им 200 лева рушвет и те го пуснали да си ходи за село Равно поле, където е домът му. Нещо повече – адвокатката му дори твърди, че го е возел шофьор от „Дринк енд Драйв“, когото полицаите свалили с думите: „Това е наш клиент, ние ще си го поемем „.

Тази версия защитна версия обаче издиша, защото няма никаква логика пияният и дрогиран да дава подкуп, след като не той кара, само се вози в автомобила. Проверява се и трета вероятност униформените да са се обадили на свой началник, който ги е инструктирал да вземат парите от Любенов, но после да го ескортират до Равно поле. Тя също е много нелогична, защото не е трудно да се докаже, ако е имало такова обаждане и тогава уличените като помагачи от „Вътрешна сигурност“ нямаше да са двама служители на МВР, а трима.

Така или иначе след „проверката“ полицаите потеглили след „Поршето“ с включени светлини по локалното платно на Околовръстното и видели как с близо 200 км/ч Любенов блъска отзад „Форда“, с който французите отивали към летище „София“. Гечева и Малински загасили бурканите, дали на заден ход и се скрили, без да съобщят за катастрофата. Изчакали пристигането на техни колеги, чак тогава се появили в района.

Двамата полицаи към момента не са задържани и нямат повдигнати обвинения. От Софийска градска прокуратурата уточниха, че са били известени за проверката на „Вътрешна сигурност“ на 29 септември – четвъртък. Тогава наблюдаващият прокурор образувал второ дело за длъжностни престъпления, но не той е трябвало да решава дали двамата да бъдат задържани, както се опита да твърди служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. Очевидно идеята на МВР е била да си направи пиар акция в петък – 30 септември, за да може в деня за размисъл – 1 октомври, вестниците да съобщават за доброто служебно правителство, назначено от трижди по-добрия му патрон Румен Радев.

От публикациите на самата Любка Гечева в социалните мрежи е очевидно, че на Околовръстното не е взела първите си 200 лева. Само по снимките й от тази година се вижда, че е открила морския сезон още през зимата с екскурзия до остров Кореду на Малдивите. През пролетта е била в турския курорт Анталия, а през лятото е имала турове в Северна Гърция и по Черноморието. Освен страстта си към пътуванията, не крие и тази към чалгата и техно музиката, както и към фитнеса и хранителните добавки.

Иван Гешев: Някой е подвел вътрешния министър

  • Единственият враг е престъпността
Снимка: архив БГНЕС

Ако това твърдение министърът на МВР наистина го е казал, то не кореспондира с фактите по делото и със законодателството. Явно някой е подвел министъра и му е предоставил невярна информация”.

Така главният прокурор Иван Гешев коментира изявлението на Иван Демерджиев, че държавни обвинители са забранили задържането на двама полицаи, разследвани за връзки с шофьора на поршето Димитър Любенов.

Това един служител на МВР да задържа за 24 часа по Закона за МВР определени лица е в правомощията само и единствено на МВР. Прокурорът няма такива правомощия”, добави обвинител №1. Иван Гешев бе категоричен, че единственият враг на прокуратурата е престъпността. Според него институциите трябва да си взаимодействат, независимо кой ги оглавява. Гешев обяви, че проблемите на българското правосъдие не са само в прокуратурата, а в съда, в МВР, в законодателството.

Някой трябва да седне и да реши реалните проблеми, а не да се занимава 30 години с т.нар. измислена съдебна реформа, която се състои в това да закриеш, да махнеш някой и да сложиш собствен човек или да обслужиш някой олигарх”, каза Иван Гешев.

Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / БТА (шофьорът на ударения от Димитър Любенов автомобил)

Бил съм на неподходящо място в неподходящо време.” Така шофьорът на ударения от Димитър Любенов автомобил – Петър Антонов, коментира пред “24 часа” катастрофата, при която почина французинът Лорен Пети.

Антонов, който е родом от Монтана, качил Пети и съпругата му от Банско. Там е женен техният син. Неговата съпруга, също като Антонов, е от Монтана. Мъжът решил да закара французите до летище София, откъдето в 7,30 ч сутринта на 25 септември излитал самолетът им за Париж. В 4,02 ч обаче Антонов карал малкия “Форд Фокус” и от локалното се включил в околовръстното, Тогава пияният и дрогиран Любенов ударил отзад автомобила с мощното си “Порше Панамера”, което се движело със 195 км/ч. От удара Пети получил множество травми, включително пълно прекъсване на гръбначния стълб, и починал на място. Жена му и Антонов се разминали със счупвания и синини.

К’во ви пука за нек’ъв французин, вие българи ли сте”, крещял Любенов, вместо да помогне, става ясно от показанията на двама свидетели. Самият Антонов индиректно потвърди, че това е вярно. “Има хора, които са видели, те са казали каквото трябва, всичко се е разбрало”, бяха думите на 46-годишния мъж, който вече е изписан от болницата, където прекара 3 дни.

Преди катастрофата Любенов е дал 200 лева на полицаите Георги Малински и Любка Гечева. Срещу сумата те го ескортирали до края на територията на 6-о РУ, в което работят. Запитан дали е видял кордона, Антонов не пожела да коментира. “Аз не мога да взема никакво отношение, има си хора, те си водят разследването. Те ще преценят”, бяха думите на мъжа.

Той вече е дал показания по делото. В четвъртък пред съдия бе разпитан самият Любенов. Там той е повторил показанията си, дадени по-рано и описани подробно в предишния брой на “24 часа”. В тях обяснява за подкупа и казва, че ако е бил задържан или свален от колата, катастрофата е нямало да стане. Мъжът е в ареста, а полицаите засега нямат обвинения.

Любка Гечева – 37-годишната полицайка от Шесто софийско районно управление
Любка Гечева – 37-годишната полицайка от Шесто софийско районно управление
Любка Гечева – 37-годишната полицайка от Шесто софийско районно управление
Любка Гечева – 37-годишната полицайка от Шесто софийско районно управление
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ поставиха ултиматум на TikTok

Сенатът ще има последната дума

15 години затвор може да получи руски зам.-министър на отбраната за подкупи

Руският следствен комитет съобщи във вторник за задържането на руския...

Париж няма да разхлабва мерките за сигурност

Лоран Нунес, префект на парижката полиция, отговарящ за сигурността...

Св. Синод не разреши делегация да пътува до Йерусалим за Благодатния огън

Предвид продължаващите бойни действия в Израел Св. Синод реши...

Хизбула нанесе най-дълбокия си удар в Израел

Подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула заяви във вторник,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img