ЕК пак се съгласи на отсрочка за Плана ни за възстановяване

Оценката му ще стане ясна на 15 март

Views 1758
0 0
Снимка: архив EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Европейската комисия разреши срокът за оценката на българския План за възстановяване и развитие да бъде удължен с още един месец, съобщава БНР.

Искането беше внесено вчера, когато изтичаше второто по ред удължаване.

Очаква се след това решение на Комисията оценката по плана да стане ясна на 15 март.

Преди седмица премиерът Кирил Петков обяви в парламента, че в ЕК е изпратен нов вариант на плана, пояснявайки, че в него са ревизирани секторни политики в енергетиката заради зависимости, свързани с доставките на газ и напрежението между Русия и Украйна.

В началото на декември тогавашният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов съобщи, че Комисията има 43 забележки по документа, две от които сериозни. Той посочи, че забележките са свързани с енергетиката и върховенството на закона.

Планът на България беше внесен в Брюксел на 15 октомври 2021 г. и оттогава се оценява въз основа на критериите, залегнали в регламента на Механизма за възстановяване и устойчивост. Ако получи зелена светлина от Комисията, той ще трябва да бъде одобрен и от финансовите министри на страните от ЕС.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Йотова се надава да има повече средства за БАН

Надявам се да има увеличение на средствата за БАН при второто четене на националния бюджет. Такава позиция изрази вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на 15-ата Национална археологическа изложба „Българска археология 2021“ в Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките. Йотова отбеляза, че е добре запозната с протестното […]