Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Еди Рама към България: Или вдигнете ветото, или ще ме търпите

Снимка архив: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Албанският премиер Еди Рама реагира остро в „Туитър“, след като българското външно министерство коментира изявленията му вчера в Брюксел и го помоли да приспособи езика си с такъв на политик от страна кандидатка за членство в ЕС, пише скопското електронно издание „360 степени“.

Вие имате проблем с моя начин на изразяване, аз с начина, по който България иска да решава двустранните въпроси. Или вдигнете ветото, или ще ме търпите,“ написа в „Туитър“ албанският премиер Еди Рама, след като българското външно министерство коментира думите му вчера в Брюксел и поиска, както се казва в изявлението, той да приспособи езика като такъв на политик от страна-кандидат за членство в ЕС.

О! Българското Министерство на външните работи има проблем с начина ми на говорене! Честно.И аз имам проблем и с начина, по който България иска да решава двустранните въпроси, използвайки процеса на разширяване като средство за отвличане на две страни от НАТО! „По-полека, приятели: Вдигнете ветото си или ще ме търпите,“ написа Рама в „Туитър“.

Лидерът на опозиционната Демократическа партия на Албания и бивш премиер на Албания Сали Бериша се извини на българския народ за изказванията на премиера Еди Рама, направени по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

Бериша каза на пресконференция, че Рама не представлява мнението на албанците, тъй като, както каза, не познава никакви принципи на приятелство между страните.

От името на албанската опозиция се извиняваме на българското правителство и народ и гарантирам, че това не е мнението на албанците, а на един авантюрист. Човек, който не познава никакви принципи, не знае какво е приятелство между страните. „Не ми се струва оправдано премиерът да казва „срам за българите и България“, освен ако не е човек, който унижава всеки албанец с решенията си„, каза Бериша.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Борисов: ГЕРБ повече не носи отговорност за това правителство, а Радев (ВИДЕО)

Нека Стефан Димитров да остане на поста служебен вътрешен...

Подобряват условията на живот и лечение на психично болните

Депутатите приеха на първо четене на Законопроект за изменение...

За трети път: Гледат мерките за неотклонение на Банкова и Димитров

Днес делото ще се гледа от нов състав с председател Веселин Пенгезов

Димитър Главчев предупреди президента да не спъва решенията му (ВИДЕО)

Служебният премиер Димитър Главчев е готов на диалог, но...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img