Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Джамбазки вижда инфовойна срещу България от Русия, Сърбия и С. Македония

Когато говорим за вътрешна отбрана, трябва да обърнем внимание и на много важен аспект. Това е така наречената информационна война срещу страните членки на НАТО. България отново в момента е потърпевша от такова информационно нападение в социалните мрежи, извършено от служби и организации, които аз лично свързвам с дълбоката държава в Република Северна Македония, с Белград и, разбира се, с фабриката за фалшиви новини в Санкт Петербург („Агенцията за интернет изследвания“ на „готвача на Путин“ Евгений Пригожин, б. р.).

Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на международна конференция на тема „Европа и новите глобални заплахи“, която е организирана по инициатива на Партията на Европейските консерватори и реформисти, чийто заместник-председател е Джамбазки.

Всички помните, че една от най-големите фабрики за фалшиви новини, които се свързват с фабриката в Санкт Петербург, се намира в хубавия български град Велес. В момента разгръща такова нападение срещу България – абсолютно фалшиви, неверни тези се разпространяват широко във всички видове социални мрежи, добави Джамбазки.

Той подчерта, че за това нападение работят и редица български общественици и хора, свързани с науката.

Аз не мога да приема, че български граждани – дали доброволно и съзнателно, или пък платено, биха могли да са ангажирани с антибългарска политика, но виждате, че имаме такива. И общественици, и политици в България работят за антибългарската кауза и срещу интереса на НАТО. Много често чуваме лъжата, че ние трябва да подкрепим веднага Република Северна Македония, защото в противен случай тя щяла да бъде нападната от Русия или от САЩ. Нали Република Северна Македония с благословията на България стана част от НАТО? Нали има член 5 на това НАТО? Ако Македония бъде нападната, ние всички ще реагираме и ще я защитим. Напротив – в момента антиевропейски сили работят на територията на Република Северна Македония, и те са под прякото влияние на Белград и на Москва. Да не говорим, че се развива много широка антибългарска кампания в редица западноевропейски издания, всички с ляв, ляволиберален, левичарски уклон, които провеждат безобразно враждебна и открито лъжлива кампания срещу България и българските интереси. Тук се вижда много силен проблем и на ЕС, и на Северноатлантическия договор. От територията на държави, членове на Северноатлантическия договор, се води кампания срещу други държави, членове на Северноатлантическия договор, и това минава без всякакви последствия. Това поражда основателно съмнение доколко може да бъде задействана колективната отбрана, каза още Джамбазки.

Българският евродепутат е говорил и за „ислямокомунизма като вътрешна заплаха за Европейския съюз“, като е акцентирал, че мнозинството от ляво-радикалните правителства толерират нашествието на ислямо-болшивизъм и на ислямски комунисти в своите държави.

Аз ще добавя към тези заплахи и заплахата от китайския комунизъм. Дори ако приемем, че китайският вирус беше нещо случайно, нещо, което се е случило, защото няма санитарен и хигиенен контрол и няма контрол върху болестите в провинцията, от която се твърди, че е тръгнал, да видим какви са ефектите от него. Световна пандемия, изключително тежка предстояща икономическа криза, чието начало дори още не сме видели. Срив на транспорта. Авиационният транспорт е приземен, стотици хиляди работни места са загубени. Туризмът, развлекателните бизнеси… Сега това вече не е така заради поведението на китайските власти, настоял още Ангел Джамбазки.

Според него това е била световна заплаха, на която системите за сигурност на западноевропейските държави, включително НАТО, не са реагирали по никакъв начин. А липсата на адекватна реакция отдаде на други приоритети на част от европейските лидери.

Повечето западноевропейски правителства предпочитат да не харчат никакви средства за обновяване на своите въоръжени сили и за превъоръжаване. Насочват тези средства към това да си купуват време, изплащайки недължими помощи на нелегалните имигранти. Голямата част от тях – мюсюлмани, а част от тях и ислямисти. И си купуват техните гласове. Във Франция това е точно така. В Германия това е точно така, заяви Джамбазки.

Той обърна внимание и конкретно на заплахата от Турция.

Турция е във война с всички свои съседи с изключение на България. Някъде участва активно в бойните действия с окупаторска сила, някъде със заплахи. Но всъщност тя има само една отворена врата към западния свят, и това е България, което не е никаква гаранция за нищо. Видяхме присъствието на турския президент и диктатор Ердоган, макар и виртуално, на конгрес на една българска политическа сила. Което прави тази политическа сила изключително небългарска. Ние разглеждаме участието му в конференцията на ДПС като заплаха за българската национална сигурност и териториална цялост. Той показа, че променя своята концепция – ликвидира другите две протурски, прокситурски партии, които беше създал с откровени турски агенти, и сега фокусира цялото внимание на Турция и турската външна политика върху политическата партия ДПС. Това още веднъж потвърждава тезатата ни, че тази политическа сила е противоконституционна и вече е пряка заплаха и за националната сигурност, а, за съжаление, в бъдеще – и за териториалната цялост на България. Цялото ни общество трябва да има много ясна реакция. Тук вече не става въпрос за партийни пристрастия, заключи Джамбазки.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Хиляди грузинци казаха „не“ на Закона за чуждестранните агенти

Хиляди грузинци протестираха в понеделник в столицата Тбилиси, докато...

ЕК прие плана за Украйна, позволяващ до 50 милиарда евро подкрепа

Европейската комисия (ЕК) прие предложение за решение за изпълнение...

Зеленски предупреждава за руска офанзива тази пролет

Руските войски ще се опитат да засилят щурмовите и...

Реката в руския Курган достига критични нива

Нивото на водата в река Тобол близо до руския...

САЩ и Ирак загрижени за региона след иранската атака

Президентът на САЩ Джо Байдън каза в понеделник, че...

Главчев предлага смяна на външния министър с Даниел Митов

Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет

Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие

Живко Коцев също ще бъде обвиняем по случая с Агенция „Митници“

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Младеж е в ареста за домашно насилие над 17-годишното си гадже в Горна Оряховица

20-годишен младеж е арестуван в Горна Оряховица за причиняване...

75-годишна жена пострада при инцидент с е-тротинетка в Стара Загора

75-годишна жена пострада при сблъсък с електрическа тротинетка в...

Летище Бургас с нов директор

Васил Атанасов заменя на поста Георги Чипилски

Член на Политбюро води китайската делегация в Северна Корея

Делегация на китайското правителство и комунистическата партия, водена от...

Португалия иска обяснения от Иран за отвлечения търговски кораб

Португалските власти са поискали от Иран допълнителна информация относно...

Черна гора задържа бивш прокурор и полицейски шеф

По нареждане на Специалната прокуратура на Черна гора бившият...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img