Джамбазки: Евродепутатите не се интересуват от вътрешни крамоли

Прочитания 4320
0 0

Дебатът в Европейския парламент за България и върховенството на закона беше показателен. Такива дебати се правят, когато опозицията в една държава атакува своето правителство и тези, които нямат интерес от политически интерес от българските събития, не присъстват в залата. Малкото хора по време на дебата е знак, че евродепутатите не се интересуват от вътрешни крамоли.

Това заяви пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти.

Според него е неприемливо смесването на различни теми – процеси, политически позиции, в проекта за резолюцията, която ще бъде подложена на гласувана в ЕП в четвъртък.

Крайнолевият либерален консенсус в Европа си има своите азбучни теми, които идеологически изтъква и налага по всякакъв повод, без да се интересува от конкретиката. В момента колеги се възползват от това, че в България има някакъв политически процес и така спекулират и извращават протеста на българските граждани. Вкарват крайно противоречивите си и неприемливи тези. Когато говорим за върховенство на закона, трябва да се върнем на определението за него. Големият парадокс е, че всички наши политически опоненти твърдят, че са много притеснени от липсата на върховенство на закона в България, но отричат решение на независимия български конституционен съд, отбелязва Джамбазки.

По думите му натискът за това Европейската комисия да решава на кого да спре или да пусне европейските фондове минава през скандални текстове, които нямат общо със злоупотребите и корупцията.

Имат общо с категорични искания и настоявания за това законодателствата в държавите да бъдат променяни – семейни законодателства, отношения, уточнява евродепутатът.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Димо Димов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Петков: Туск има повече чекмеджета от нашия мишок

Евродокладът отчита провалът на съдебната реформа, стартирала през 2015-2016. Тази позиция изрази пред медиите лидерът на АБВ Румен Петков. Разделянето на квотите във ВСС е най-голямото престъпление към съдебната система според него. С тогавашните подмени се овластява главният прокурор. Това трябва да бъде час по-скоро да бъде променено, убеден е

Read More »