Две партии предлагат допълнителни пари за туристическия сектор

Прочитания 2732
0 0
Снимка: БГНЕС

И ГЕРБ, и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще настояват в изменение на актуализацията на държавния бюджет между първо и второ четене. Двете партии са внесли отделни законопроекти, целящи да компенсират ефектите от ковид кризата върху един от най-засегнатите браншове – туристическият.

Ние сме категорично против това да се ограничават и затварят бизнеси, ако няма незабавни икономически мерки, които да подпомогнат дейността им. Виждаме немощта на служебния здравен министър да се справи с кризата, и за това не е виновен бизнесът, особено туристическият“, заяви бившият министър на туризма Николина Ангелкова.

По думите й служебният кабинет следва да каже категорично кога и какви мерки ще бъдат налагани и какви ще бъдат компенсациите. От ГЕРБ предлагат допълнително 100 милиона лева да бъдат преразпределени към Министерството на туризма за допълнителни капиталови разходи в подкрепа на бизнеса. Искат и ДДС за туризма да остане 9% до края на 2022.

Подобни са параметрите и в предложението на „Изправи се! Ние идваме“ – 110 млн. лева допълнителни харчове в помощ за туризма. Сред идеите на партията на Манолова са 75 млн. да отидат за покриване на разходи на бизнеса, 25 млн. да бъдат използвани за ПСР тестове за туристите, идващи у нас, екскурзоводите и планинските водачи да получат еднократни компенсации между 5000 и 7000 лв. и др.

В последната година и половина заради ковид кризата и тоталното безхаберие на правителството на Борисов засегнаха много бизнеса и особено туризма. България е единствената държава, която не компенсира бизнеси с пряка финансова помощ„, заяви Манолова.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ГЕРБ скръцна на Радев: Недопустимо е да поставя условия на парламента

Повод за думите й беше изказването на държавния глава