Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Двама полицаи пострадаха при гонка в Бургас

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / ‪Alper Korkmaz

Пострадаха двама бургаски полицаи при преследване на лек автомобил от местността „Пода“ край Бургас до град Средец. Гонката е станала след като шофьор не спрял за проверка при подаден сигнал на служители на „Гранична полиция“, съобщи БНР.

Арестувани са двамата нарушители.

Единият от полицаите е бил ранен при опит да бъде спрян преследваният автомобил. Тогава полицейски коли са блокирали пътя в центъра на минно селище Върли бряг. Автомобилът на нарушителите блъснал с висока скорост спрените коли и при удара е пострадали служителят на органите на реда.

Пострадалият полицай е откаран в бургаската болница и освободен за домашно лечение.

Другият полицай е ранен от рикоширал патрон. Изстрели със стоп патрони са били произведени в опит да бъде спрян автомобила. Вторият пострадал полицай е настанен за наблюдение в хирургичното отделение на болницата.

След продължителна гонка преследваният автомобил е спрян на кръговото кръстовище на входа на Средец. Задържани за 24 часа са 29-годишен криминално проявен мъж от ямболското село Джинот и 41-годишният му спътник. И двамата са с положителни проби за наркотици. Задържани са за 24 часа. Разследването на случая продължава.

По-късно от държавното обвинение уточниха, че арестът на единия се удължава до 72 часа. С.Г. е обвинен за заплаха с цел принуда в местността „Пода“ спрямо полицаи и за допускане на катастрофа при шофиране след употреба на наркотични вещества, без да е имал необходимата правоспособност, с пострадал полицейски служител, като е избягал от местопроизшествието.

Обвиняемият не е спрял на подаден сигнал от полицейския служител със стоп-палка, насочвайки срещу полицейския служител управлявания от него автомобил, за да избегне проверка. Тежкото умишлено престъпление е квалифицирано по чл.269, ал.1 от НК.

Обвинен е и за съвкупност с предходното деяние, че е блъснал патрулка и е причинил средна телесна повреда – фрактура на лявата ръка на полицейски служител, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества-„метамфетамин“ и „амфетамин„, установено по надлежния ред с техническо средство. След това е избягал е от местопроизшествието и е управлявал МПС без да е имал необходимата правоспособност. Това престъпление е квалифицирано по чл.343, ал.3, предл.второ, четвърто и пето, б.“а“, вр. ал.1, вр.342, ал.1 вр. чл.23, ал.1 от НК във вр. със ЗДвП.

Припомняме, че Прокуратурата на Р. България е предложила промени в Наказателния кодекс в частта, касаеща увеличение на размера на предвидените в закона наказания за престъпления по транспорта, извършени след употреба на алкохол и наркотици, при липса на необходима правоспособност, при превишаване на разрешената скорост с повече от 50 км/ч., както и отнемане на превозното средство в полза на държавата.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пуснаха от ареста бездомника, обвиняем за оскверняването гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ/ВИДЕО)

Твърди, че не краде. Не е осъждан. Роден е в Добрич, Учил е до пети клас, работил е по гробищата

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Създателят на Telegram в първо интервю от 7 г.: Полиция опита да ме пречупи в Русия, а ФБР – в САЩ (ВИДЕО)

"Ако поискаме от всеки да вземе страна, няма да съществуват компромисите, а така ще се окажем на много опасно място", предупреждава Павел Дуров пред американския журналист Тъкър Карлсън

Зеленски осъди атаката на Иран срещу Израел (ВИДЕО)

Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди в неделя атаката...

Русия вижда и с просто око неблагоприятната позиция на Украйна на фронта

Никоя нова американска военна помощ за Украйна няма да...

Главчев продължава с масовата смяна на заместник министри

В Министерството на иновациите и растежа, МОСВ и МТСП

ISW: Иран копира тактиката на руските удари срещу Украйна

Иранската атака с дронове и ракети срещу Израел показва,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img