Дрогиран шофьор без книжка хванаха пловдивските полицаи

Views 5152
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Пловдивски пътни полицаи хванаха мъж с множество нарушения зад волана. 49-годишният дрогиран шофьор без книжка е задържан след опит да избяга от полицията, съобщиха от МВР.

Около 15 часа вчера на едно от гишета в „Пътна полиция“ в Пловдив мъжът искал да пререгистрира лекия си автомобил „Тойота“. Докато чакал реда си, той направил впечатление на служителите с нетипично поведение. В последствие справка в информационната система показала, че е с отнета книжка. По тези причини работещите на гишето проявили повишено внимание към него и, след като мъжът напуснал сградата, бил забелязан да се качва зад волана на току-що пререгистрираната кола. Веднага бил подаден сигнал до дежурната оперативна част на сектора и дежурен автопатрул спрял автомобила в двора на пловдивския КАТ. След като разбрал, че ще му бъде съставен акт за шофиране без книжка, мъжът се заключил в колата и отказал да изпълни разпорежданията на полицаите.

Ситуацията допълнително се усложнила, когато той решил да избяга и рязко потеглил с бясна скорост, заплашвайки, че ще се самоубие. Полицията успяла да предотврати възникването на инцидент с гражданите и автомобилите, които се намирали пред сградата. Пътят на беглеца бил блокиран с патрулна кола, а когато колата му се врязала в бетонна преграда и спряла, полицай счупил стъклото на шофьорската врата и 49-годшният мъж бил принудително изведен. Взета му е алкохолна проба, която е отрицателна, но тестът за употреба на наркотици реагирал положително. Взета е и кръвна проба за химически анализ.

По-късно се разбрало, че за последните 21 години на мъжа били издадени 63 акта и 47 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата, регистрирани на територията на цялата страна.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Районна прокуратура-Пловдив. Нарушителят е задържан за едно денонощие. Очаква се с постановление на наблюдаващия районен прокурор днес срокът на задържането му да бъде удължен до 72 часа, както и да бъде поискано от съда задържането му под стража.

Подробности по случая са оповестени на брифинг днес от началника на пловдивския отдел „Охранителна полиция“ комисар Костадин Костов, шефа на „Пътна полиция“-Пловдив гл. инспектор Йордан Милушев и заместник районния прокурор Атанас Илиев, който е и наблюдаващ по досъдебното производство.

Прокурор Илиев съобщи, че задържаният е осъждан условно и е изтърпявал изпитателен срок. През януари 2022 година е бил заловен да шофира пиян, като е бил осъден на 12 месеца лишаване от право управление на МПС и са били свалени номерата на колата му. Тогава автомобилът е бил със софийска регистрация. Затова и отишъл да го пререгистрира. Новите му номера с пловдивска регистрация обаче също са свалени веднага след вчерашния случай, още в първия час на пререгистрацията. За последното му нарушение се предвижда до 5 години затвор, забрана за шофиране и глоба. Предстои да му бъдат повдигнати и още две обвинения – за неизпълнение на полицейско разпореждане и за хулиганство с особена дързост.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

От утре в софийския мол без маска, но в магазините в мола - с маска

От утре влизат в сила противоепидемични мерки в столицата във връзка с разпространението на коронавирус и августовската вълна, в която се намираме. Мерките за задължително носене на маски в закрити помещения бяха анонсирани вече с влизане в сила от 4 август, четвъртък. От началото на седмицата важат такива мерки в други области на […]