ДРАМАТА В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР: 6000 търсят оставката на Василев

Екип на News24sofia.eu

Не съм сигурен, че Морфов ще иска да се върне, каза Валери Йорданов

Views 32828
0 0
Снимка: архив bulphoto

Театрали събират подписка в подкрепа на Александър Морфов в Народния театър „Иван Вазов“ и оставката на г-н Василев. „Подписката продължава, тя е по интернет. Но интересното е, че никой от това министерство не обръща внимание. Досега са над 6000 подписа“, сподели Валери Йорданов пред вестник „Телеграф“.

Решение

Въпреки лошото време пред Министерството на културата се събраха близо 100 човека в защита на Александър Морфов. Йорданов и колегите му, които присъстват на всеки протест, настояват, ако Морфов се върне, другите режисьори да могат да работят начисто и да се правят нови постановки, както и зрителят да не бъде дискредитиран с високи цени на билетите. “В театрите не може да се изисква 8 часа работно време, а това е една от причините за уволнението на Александър. Режисьорът може да работи и от вкъщи. Изходът е г-н Василев да подаде оставка. При всичките му грешки, меко казано, някой да му каже: Човек, ти бъркаш много. Няма друго решение“, заяви Валери.

Буквата

В момента се обсъждат юридически неща с юристи, като целта е да се направи нов закон в театъра. „Според г-н Василев буквата в закона твърди, че Морфов е в грешка. Ние всички сме в грешка под буквата на закона. Тоест тази буква не е валидна. По нея също така не може да премахнеш програма за достъп на култура. Трябва да има 250 места за студенти, ученици, пенсионери. А сега има само 10 такива. Трябва да бъдем чути, в нашата декларация сме казали, че никой от нас не се занимава с политика, никой от нас не иска да взима такава длъжност, на които искаме оставката“, отсече той.

Позиция

Сред тълпата беше и актьорът Христо Гърбов. „Това е национален проблем. Ние живеем безпардонно, не се уважаваме. Искаме с добро да заявим нашата позиция. То не е за лошо да свалим някой, макар че дотам се опира. Аз съм дошъл от уважение към колегите си. Г-н Василев кадрува, това му е желанието и си му е заложено. Но защо трябва да се минават етични граници? Случаят Морфов и Василев надхвърли рамките“, сподели Гърбов.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ОПАСНАТА МОДА СРЕД ДЕЦАТА: Друсането с <mark>никотинови торбички</mark> все по-масово

Ученици предозират със "Снус", устройват си състезания по издръжливост и стават неадекватни