Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ДРАМАТА В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР: 6000 търсят оставката на Василев

Снимка: архив bulphoto

Театрали събират подписка в подкрепа на Александър Морфов в Народния театър „Иван Вазов“ и оставката на г-н Василев. „Подписката продължава, тя е по интернет. Но интересното е, че никой от това министерство не обръща внимание. Досега са над 6000 подписа“, сподели Валери Йорданов пред вестник „Телеграф“.

Решение

Въпреки лошото време пред Министерството на културата се събраха близо 100 човека в защита на Александър Морфов. Йорданов и колегите му, които присъстват на всеки протест, настояват, ако Морфов се върне, другите режисьори да могат да работят начисто и да се правят нови постановки, както и зрителят да не бъде дискредитиран с високи цени на билетите. “В театрите не може да се изисква 8 часа работно време, а това е една от причините за уволнението на Александър. Режисьорът може да работи и от вкъщи. Изходът е г-н Василев да подаде оставка. При всичките му грешки, меко казано, някой да му каже: Човек, ти бъркаш много. Няма друго решение“, заяви Валери.

Буквата

В момента се обсъждат юридически неща с юристи, като целта е да се направи нов закон в театъра. „Според г-н Василев буквата в закона твърди, че Морфов е в грешка. Ние всички сме в грешка под буквата на закона. Тоест тази буква не е валидна. По нея също така не може да премахнеш програма за достъп на култура. Трябва да има 250 места за студенти, ученици, пенсионери. А сега има само 10 такива. Трябва да бъдем чути, в нашата декларация сме казали, че никой от нас не се занимава с политика, никой от нас не иска да взима такава длъжност, на които искаме оставката“, отсече той.

Позиция

Сред тълпата беше и актьорът Христо Гърбов. „Това е национален проблем. Ние живеем безпардонно, не се уважаваме. Искаме с добро да заявим нашата позиция. То не е за лошо да свалим някой, макар че дотам се опира. Аз съм дошъл от уважение към колегите си. Г-н Василев кадрува, това му е желанието и си му е заложено. Но защо трябва да се минават етични граници? Случаят Морфов и Василев надхвърли рамките“, сподели Гърбов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

За трети път: Гледат мерките за неотклонение на Банкова и Димитров

Днес делото ще се гледа от нов състав с председател Веселин Пенгезов

ЕДИНСТВЕНО В News24sofia.eu! При спецакция в София: Хванаха дилъри и клиенти с дрога в известна столична дискотека (ВИДЕО)

Дилърите били заловени с кокаин, марихуана, екстази и амфетамини. В ареста попаднали и техни клиенти, научи още News24sofia.eu

„Хизбула“ изстреля десетки „Катюши“ по Израел

Като отговор на атака срещу ливански села

Колко близо е Иран до ядрените оръжия?

Тъй като ядрената сделка от 2015 г. между Иран...

ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината без помощта на САЩ

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък отправи остро...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img