ДРАМАТА ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ПРОДЪЛЖАВА: Обвинения в импотентност и комунизъм шокираха Радев

Политическите лица при държавния глава се спречкаха и още в първите секунди започнаха да се карат

Views 21986
0 0

Вторите консултации при президента Румен Радев за състав на нова ЦИК продължават. Политическите лица при държавния глава се спречкаха и още в първите секунди започнаха да се карат. Това съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Очевидно лидерът на ГЕРБ се съгласи, че кандидатурата на Ципов е неподходяща. Това обаче беше направено доста късно и е абсурдно партията, която претендира за принципност и демократичност да нарушава тежко процедурите„, каза Манолова.

Според нея е налице липса на уважение към правилата, институциите и другите политически сили.

Наглостта и неуважението към останалите трябва да бъдат санкционирани„, заяви съпредседателят на „Изправи се! Мутри вън!“.

Десислава Атанасова призна, че не желае да влиза в тона на колегите. „Не може да ми говорите за мълчание, при положение, че дори вашият лидер не се е появил в парламента, дори в последния му ден„, каза тя, отвръщайки на язвителните думи на Тошко Йорданов в началото на заседанието.

Тя нападна и Христо Иванов:

Вашата политическа импотентност не роди действащ парламент за повече от седмица, нито успя да състави правителство„, каза Атанасова.

Тя заяви, че ГЕРБ няма претенции да има кадри в ръководството на ЦИК и е съгласна да има само членове, но не и председател, зам.-председател и секретар.

Президентът Радев помоли всяка партия да държи на кандидатите си и да дава убеденост за него, за да се гради доверие към институциите.

По установените правила, разпределението остава същото. ГЕРБ остава с четирима представители. Трябва все пак да имате заместник председател и е редно да имате представител в ръководството. Не може най-голямата партия да абдикира съвсем от отговорност“, каза Радев.

Той все пак запита има ли партия, която да не абдикира и да бъде отговорна, като препоръча председател на ЦИК.

Забавлявам се с поведението на Борисов, който говори публично. Работя в телевизия и проблемът на това говорене, се записва. Всички във вашата партия сте комунисти. В момента вие абдикирате„, заяви Тошко Йорданов, който все пак запита дали е възможно ЦИК да работи и без председател.

Дебатите по закона и процедурите останаха назад във времето. Тук сме събрани просто оперативно. Този тон е за парламента не за тук. Няма време. Премиерът в оставка всеки ден пита как може още да стои в управлението. Няма да хвърляме страната в хаос и да започнем избори без ЦИК„, включи се държавният глава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Синдикат "Образование": Не е късно да се отменят малките матури в 4-ти клас

Все още не е късно да се отмени националното външно оценяване (НВО – „малките матури“ – б.р.) в четвърти клас. Това е становище на Синдикат „Образование“. Мнението им е основано на собствено проучване. Това е позицията на близо 90% участвали в проучването на синдиката.Електронното обучение беше успешно, ефективно по отношение […]