Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Драгомир Заков: Важно е да имаме действащ парламент в следващите месеци

Снимка: архив БГНЕС

Надявам се да има редовно правителство. Изключително важно за страната е да имаме действащ парламент в следващите месеци.“ Това заяви пред БиТиВи министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков.

По думите му всички народни представители носят политическа отговорност да се сформира правителство, което да води България през идните трудни месеци. Заков отрече, че ще бъде номинацията за нов министър-председател. Той определи тази информация като спекулация. Министърът на отбраната посочи, че би участвал в нов кабинет, ако ще се разчита на експертизата му.

Заков коментира и темата за отпуснатите 100 милиона лева на МО. По думите му тези средства ще покрият текущите нужди на армията. Парите ще бъдат използвани за заплати и командировъчни. Ръстът на възнагражденията на военнослужещите ще бъде между 16 и 25%, добави Заков.

Той изтъкна, че заплатите в българската армия са по-ниски в сравнение с други членове на НАТО. Министърът на отбраната в оставка изрази оптимизъм, че след около 5-6 години заплатите ще стигнат едно прилично ниво. По думите на Заков ниските заплати, работата с остаряла техника и лошите условия на труд са довели до масово напускане на военнослужещи.

Късно се сетихме, че модернизацията на армията е ключова. Трябва да се хвърлят много средства. Приоритет е завършване на сделката за F-16. До 2028 трябва да имаме готова ескадрила от F-16, каза още министърът.

Заков коментира и темата за войната в Украйна. Според него войната е и близо и далече. Той подчерта, че рисковете са високи и те не са само военни. Военна заплаха за България за момента няма. Това, че Путин ни обяви за неприятелска страна е само политически акт, допълни Заков.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

БНБ отново предупреждава за телефонни измами от името на банката

За продължаващи телефонни измами от името на БНБ съобщава...

Иран пред СС на ООН: Време е Израел да понесе отговорност за агресията в региона

Въоръжените силите на Ислямска република Иран извършиха поредица от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Живко Коцев е обвиняем за участие в престъпна група (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е привлечен...

Христо Грозев се страхува да се върне в България

Разследващият журналист Христо Грозев се страхува да се завърне...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img