ДПС внесоха в НС френското предложение за РСМ

Views 21831
0 0

Депутатите от парламентарната група на ДПС са внесли в деловодството на парламента предложение за решение на Народното събрание, което да одобри предложения от френското председателство проект на преговорна рамка за членство в ЕС на Република Северна Македония и Албания.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в парламента, след като ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ свалиха кабинета Петков.

ДПС виждат от една година министрите в кабинета Петков не направили нищо в настоящата посока. Те се опитваха да пречат на този процес, като непрекъснато в Брюксел говореха едно, а в България обратното, коментира лидерът на ДПС.

Европейското бъдеще на страните от Балканите е и трябва да е неотменим приоритет на България. По време на Българското председателство на Съвета на ЕС при наличие на политически консенсус се достигнало до нов етап за страните от Западните Балкани. Ние свършихме необходимото условие да има внесено предложение в парламента, за да може Народното събрание да се произнесе, подчерта Карадайъ.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Карадайъ за ново правителство: Всичко е възможно

Нормалността се възстановява чрез диалог, а не чрез омраза и лъжи. Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отговори на журналистически въпрос в парламента затова дали биха подкрепили друго правителство в настоящия парламент. По думите му всичко, което е разписано в Конституцията като процедура, е възможно, стига да има нормалност. Депутатът […]