ДПС съзря дългата ръка на Прокопиев и по казуса с износа на руски нефт

Views 4821
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Филип Станчев

Лъжа е, че Движението за права и свободи подкрепя износът на руски нефт и продукти от него, преработени в рафинерията на „Лукойл“ в Бургас, въпреки забраната на ЕС и условията по дерогацията за България, забраняващи експорта дори и на готова продукция.

Това заяви на брифиг в кулоарите на Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Карадайъ отново съзря зад атаката против партията му своя традиционен враг – собственикът на медии Иво Прокопиев.

Поводът, по който заставаме пред вас, е една долна опашата лъжа, която я видяхме в медиите на Олигарха. Става въпрос за износа на продукти от нефт с произход Русия и дерогацията на ЕК за България. Изключението според нас е за българските граждани, а не за едрия бизнес. Още по-малко може да послужи за поредната лъжа по адрес на ДПС от кръга на лъжата. Публикацията на лъжците вчера, публикувана в 19:06 часа, твърди, че подкрепяме износа на нефтопродукти въпреки европейския регламент„, разясни казуса партийният лидер.

ДПС са внесли и законопроект за контрол за прилагането на дерогацията за руския нефт. Той предвижда да контролира в това число и вносът на нефт по морски път, който според служебния кабинет не влиза в забраната на ЕК.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Радев: Работа има сега, но ако партиите искат избори - веднага

Парламентът има да върши много работа. Има закони, които трябва да бъдат приети сега, а не през лятото. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев по време на посещение във Враца. Той бе категоричен, че е дал достатъчно време за преговори и диалог. Ако партиите са единодушни, че желаят да […]