ДПС препоръчва връщане на нормалността в политиката и диалог

Views 11490
0 0
Снимка: БГНЕС

За връщане на нормалността в политиката диалогът е необходим. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в коментар пред журналисти.

Чрез диалог политическите партии, които влизат в НС, да сформират ценностни мнозинства, да сформират мнозинства с ясна цел и програмата и по този начин да излъчат кабинет, който да има достатъчна експертиза и да изпълнява ясна програма.“

Минимални корекции в листите и сходна кампания за предстоящите избори. Това са част от решенията, които взе Централният съвет на ДПС, което заседава присъствено за първи път от началото на пандемията.

Оценката на Централния съвет е, че ДПС е постигнало много добър резултат на изминалите избори и на база на тях взехме решения за предстоящата кампания„, обясни Карадайъ.

Относно въпрос за машинното гласуване Карадайъ коментира, че „ще проведем обучителна кампания с партийните ни структури и младежката организация във връзка със машинното гласуване.

Аз съм убеден, че за ДПС няма да е по-голям проблем отколкото всички останали партии.“ Карадайъ даде пример с община Сърница и с. Зорница, Хасковско, където се наблюдава висока избирателна активност с машинен вот и висок процент гласове за ДПС.

Той обясни, че ДПС от 5 години призовава за нормалност в политиката и възстановяване на демокрацията в България, което предпоставя диалог между политическите партии и институциите в страната.

По време на заседанието е направен анализ на изминалите парламентарни избори на 4 април 2021 година и стартира подготовка за предстоящите избори на 11 юли. Един от критериите за номинация за депутат е кандидатът да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и либерализма.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Дияна Георгиева

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Кирил Петков: Специална комисия влиза в ББР

Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че специална комисия ще влезе в Българската банка за развитие, за да види защо е подпомагала 8 души, от които 4-ма може би са свързани индиректно с Делян Пеевски. Това каза самият той в интервю за „120 минути“ по бТВ. „Назначавам комисия за […]