Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ДПС пред „новия исторически разлом“ настоя за кабинет с ясна програма

Снимка: БГНЕС

ДПС вижда, че политиците не са научили поуките. Това стана ясно от декларацията на партията за началото на новото 48-о Народно събрание.

Лидерът Мустафа Карадайъ изтъкна, че е време за анализи и равносметки. Изборите показали, че народът никого не овластил да направи еднопартийно правителство. Народът предпостави диалог, съединение, каза Карадайъ, но смята, че поуките от политиците не били научени.

Липсата на диалог предвещава кризи, според ДПС. Карадайъ настоя за диалог, за да се решат кризите в страната, а и затова гласували избирателите.

Готови сме на диалог в името на гражданите, заяви лидерът на ДПС. Ако партиите не си дадат сметки пред опасностите пред страната, рискували бъдещето на държавата, по думите му. Не можело повече да се губи време с лозунги.

Затова той поиска правителство с ясно разписана програма. Ние се намираме пред нов исторически разлом, предупреди лидерът на ДПС. Ако днес не бъдем достатъчно отговорни, утре може да е късно, по думите му. Нямаме друга алтернатива, изтъкна лидерът на ДПС. Пътят е ясен – да седнем на масата на преговорите, заяви Карадайъ.

И ДПС не искали да са с ГЕРБ и ПП. Но политиката била преди всичко отговорност и изпитание, както и избори в името на хората, народа и България. Трябвало да се положат всички усилия за съставяне на кабинет, според Карадайъ.

Зимата се очертава да бъде гладна, студена и тъмна, притеснен е той. Основен приоритет за ДПС е грижата за хората и затова партията е готова на диалог.

Карадайъ поиска президентът да проведе консултации с партиите за съставяне на кабинет. Именно в този важен момент той трябвало да е обединител на нацията. Карадайъ цитира и Апостола: “ Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние обръщаме него.“

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Макрон предупреждава: Европа може да умре

Френският президент Еманюел Макрон призова Европа да се справи...

Китайски военни се срещнаха с американски и руски военноморски служители в Циндао

Високопоставени китайски военни проведоха отделни срещи с колеги от...

Младеж инсценира обир в дома на дядо си в Хасково

24-годишният задигнал 25 000 британски лири

Ранени и загинали при пожар в ресторант в Индия

Пожарът е причинен от гръмнала газова бутилка

Турция предлага помощ на Ирак да обезопаси границите си

Турция може да предостави техническа помощ на Ирак за...

Депутатите одобриха 250 млн. лева ежегодна подкрепа за „Мини Марица Изток“ до 2029-а

Депутатите приеха решение за осигуряване на средства на "Мини...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Арестуваха 13 надзиратели в Италия по подозрение, че са малтретирали непълнолетни

Италианската полиция арестува 13 надзиратели в затвор по подозрение,...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Георги Вулджев: Бюджетът на Асен Василев е пълна катастрофа

Георги Вулджев е завършил Националната гимназия по древни езици...

Украйна консолидира подкрепата си в Конгреса на САЩ

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че е консолидирал подкрепата за...

Училища и колежи затвориха заради високите температури в Бангладеш

Високите температури принудиха властите в Бангладеш да затворят училищата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img