Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ДПС подкрепя вот на недоверие, Възраждане уволнява Петков, ИТН гласуват поотделно (ОБНОВЕНА)

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Тодор Стефанов

Днес в Народното събрание втората по сила парламента партия – ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков.

На влизане в Народното събрание депутатите от „Продължаваме промяна“ Андрей Гюров и Венеция Ангова заявиха, че вотът на недоверие срещу правителството няма да мине. „Продължаваме промяната“ няма да се провали, докато има избиратели, които ни подкрепят, убедена е Ангова.

Маноил Манев, Александър Ненков и Томислав Дончев също взеха отношение. Маноил Манев заяви, че вотът на недоверие ще бъде внесен веднага, а Александър Ненков заяви, че ГЕРБ ще разговаря с ИТН за подкрепа на вота на недоверие срещу правителството. Той се надява и други партии да подкрепят вота на недоверие. Томислав Дончев добави, че линията между опозиция и управляващи е размита и „всичко е възможно“.

Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленсли увери, че правителството нямало да падне. За него темата за актуализацията на бюджета е най-важна и смята, че тема „Северна Македония“ в дневния ред на парламента няма, а и нямало да има.

Ива Митева от ИТН заяви, че ще подкрепи вота на недоверие срещу властта заради неразбирането и едноличното управление на премиера Кирил Петков.

Тошко Йорданов добави, че няма да гласува в подкрепа за оставане на правителството.

Станислав Балабанов бе по-уклончив и заяви, че ИТН ще предложи първа точка в дневния ред на законодателния орган да е изслушване на закрито заседание на външния министър в оставка Теодора Генчовска за Северна Македония.

Отцепилият се депутат от ИТН Деян Петков заяви, че ще гласува по съвест, защото не е просто един „натискач на копчета“, а трезвомислещ човек.

Депутатът от „Демократична България“ Атанас Атанасов също смята, че няма да мине вотът на недоверие.

Йордан Цонев от ДПС заяви, че медиите нямало да бъдат учудени от гласуването за вота на недоверие срещу правителството в пленарна зала. Така Цонев намекна, че най-вероятно депутатите от партията на Мустафа Карадайъ ще подкрепят предложението на ГЕРБ.

Припомняме, днес в деловодството на Народното събрание ГЕРБ ще внесат мотивите за вота на недоверие към правителството на Кирил Петков. Това бе обявено на извънреден брифинг във вторник от Томислав Дончев.

Вчера от премиерът Кирил Петков заяви, че работи и няма време за глупост като вот на доверие.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия с 3 години

БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Делегация на Пхенян е на визита в Москва

Севернокорейска делегация, водена от Ри Чол Ман, заместник министър-председател...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Задържаха 1,4 тона кокаин на пристанище край Стокхолм

Шведската митническа служба хвана 1,4 тона кокаин, едно от...

Костадинов очаква нова-стара сглобка след 9 юни

Парламентарната група на "Възраждане" очаква ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС...

Китайски военни се срещнаха с американски и руски военноморски служители в Циндао

Високопоставени китайски военни проведоха отделни срещи с колеги от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img