ДПС очаква преспали и помъдрели депутати на втория опит за избор на шеф на НС

Views 9757
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Продължението на първото заседание на НС, което ще се проведе в четвъртък, ще донесе повече мъдрост от политическите партии. Вяра в това изрази в кулоарите на парламента след двукратното фиаско да бъде избран председател на законодателната институция Рамадан Аталай от Движението за права и свободи.

Нека да седнат политическите лидери и да изберат председател. Вярвам, че утрешният ден ще бъде по-мъдър. ДПС се опитва да създаде тази среда, която е необходима за да функционира Народното събрание и оттам нататък да се направи втората стъпка – да се направи правителство и да се създаде мнозинство. Ако не се създаде мнозинство, то пътят е предначертан – отиваме на избори„, каза народният представител.

Като „дребни схеми“ определи той пък възможните варианти и спекулации за възможна игра с форума, както и за това ДПС дали ще подкрепи компромисен вариант от друга партия. „Навлизате в създаване на схеми. Обществото не очаква никакви схеми, обществото си даде гласа и очаква Народното събрание да избере председател.

Аталай не спести критики както към „Продължаваме промяната“, така и към ГЕРБ. „Ще видите, че този път избирателят ще прецени много точно и ясно кой доведе страната до това положение и кой не иска да поеме управлението. Едните ги е страх да вземат управлението, другите от неопитност явно емоциите надделяват, искат да вземат властта, но не могат.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Ротация между Минчев и Желязков предлага ДБ

Ротационен принцип на председателство между първата и втората политическа сила в Народното събрание – ГЕРБ и „Продължаваме промяната“. Това предложиха след заседанието на парламентарната си група от „Демократична България“. Идеята ще бъде представена в четвъртък на председателския съвет в парламента. „Ситуацията е изключително вредна. Внесли сме един пакет закони, България […]