Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ДПС няма да пречат на Кирил Петков в АЛДЕ, но и той да не ги клевети

Снимка: архив БГНЕС

ДПС не би имало нищо против „Продължаваме промяната“ да се присъедини към политическото семейство на АЛДЕ, тъй като следва традицията на плурализъм, а и традицията е, въпреки вътрешните противопоставяния, в групата „Обнови Европа“ да се работи за постигането на общи цели на основата на споделени ценности.

ДПС заявява, че няма да пречи ПП да стане член на АЛДЕ, но изразяват редица опасения по отношение и на мотивите на министър-председателя Кирил Петков, и на негови бъдещи и настоящи действия.

Опасяваме се обаче, че мотивите на министър-председателя Кирил Петков са по-скоро вътрешнополитически, отколкото европейски.

В разговори с европейски лидери относно намерението на партията му да се присъедини към АЛДЕ той отправя неоснователни обвинения срещу ДПС и използва властовата си позиция, за да задълбочава българските политически различия, заявяват от ДПС, като посочват, че коментарите на Петков от миналата седмица са напълно неуместни и противоречат на духа на Европейския съюз.

Според Движението в тези обвинения има много реторика, но не и конкретика и отразяват продължаващата кампания на партията на Петков, която използва управленското си влияние, за да атакува опонентите си. „Това е злоупотреба с власт и опасна тенденция в една млада демокрация.“

От ДПС обвиняват премиера Петков, че използва като оръжие медиите в България и „добронамерените, но дезинформирани международни партньори, за да атакува едно либерално движение, посветено не само на защитата на правата и свободите на всички граждани, включително и на малцинствата в България, но и на тясното стратегическо сближаване с ЕС и НАТО“.

Също така като притеснително от ДПС посочват „задкулисното влияние на олигарсите върху политическата система и близостта до руския режим на българските социалисти“, част от управленската коалиция на Петков.

От ДПС заявяват, че възприемат опитите на Петков да опетни ДПС в рамките на „Обнови Европа“ като предателство към ценностите, които правят плурализма наша сила.

„Потенциалното членство на партията му в АЛДЕ, трябва да стои настрана от всякакви вътрешни противоборства. Мотивите на министър-председателя Петков за присъединяване трябва да се основават на ценностите на либералния интернационализъм. Той не трябва да използва Европейския парламент, за да се прицелва във вътрешнополитическите си опоненти. Сега е моментът, в който либералите трябва да си оказват взаимна подкрепа, а не да уреждат вътрешнополитически сметки.“

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Росен Желязков спира микрофона на депутатите (ДОКУМЕНТ)

Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и...

Отмъкнаха 35 палета шампоани от камиона на заспал румънски тираджия в Хаинбоаз

Районното управление във Велико Търново разследва кражба на повече...

Колко близо е Иран до ядрените оръжия?

Тъй като ядрената сделка от 2015 г. между Иран...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

С нови 80 автомобила обновяват изцяло автопарка на ДАИ

Автопаркът на ИА "Автомобилна администрация" е изцяло обновен с...

2 май ще бъде неучебен ден и във Варна и Бургас

Кметът на Варна обяви 2 май за неучебен ден...

Дипломати очакват достойна реакция на Радев за исканата смяна на външния министър

Българското дипломатическо дружество е обезпокоено от партийно-политическия подход към...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Корупционни скандали заплашват властта на хърватските консерватори

Премиерът Андрей Пленкович ще се кандидатира за трети мандат...

Хонконг арестува първият европейски гражданин по новият закон за сигурност

Португалец стана първият европейски гражданин, вкаран в затвора съгласно...

Борел: ЕС трябва да изпрати ПВО системи на Украйна, не може да разчита само на САЩ

Страните от Европейския съюз трябва да изпратят своите противоракетни...

Израелските военни: Това не е краят (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Израелският министър на отбраната Йоав Галант каза, че е...

Иран се чуди как да отговори на Израел, без да въвлича САЩ в конфликта (ОБНОВЕНА)

Иран сигнализира на Вашингтон, че ще отговори на атаката...

Радан Кънев: Бизнесът иска край на политическия рекет

Бизнесът иска край на политическия рекет, а през последните...

Бойко Борисов предлага Гвоздейков да организира провеждането на изборите

Транспортният министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за провеждане...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img