ДПС била по удобна жертва, по архетип

Views 311
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

ДПС никога не е имала министри в този кабинет. Това обяви депутатът от ДПС Ерджан Ебатин в сутрешния блок на БНТ след като вчера Борисов поиска три министерски оставка с мотив да се разграничат от инсинуациите за връзки с ДПС.

ДПС е удобна жертва за политическите партии. Това е свързано с определени наслагвания в обществото и определен архетип на мислене на политиците, категоричен бе той.

Депутатът напомни, че още в началото на формирането на кабинета „Борисов-3“ от ДПС започнали да говорят за неговия демонтаж.

От ДПС смятат, че кабинетът на управляващите е една неконструктивна формула, която е направена на много грешна основа.

Процесите на едно такова действие идват от улицата и на емоция. Не трябва да се търси рационален подход при решаването на такъв тип емоция, коментира Ебатин трите министерски оставки.

Оставките няма да спасят кабинета, смята той и посочи, че позицията на ДПС по всички вотове на недоверие и за главния закон за бюджета винаги е била категорична – против кабинета.

Той изтъкна, че опасното в случая не е свързано с оставката на един или друг министър, а когато има силна обществена енергия за промяна.

Тогава политиците използват тази енергия за промяна, за да я превъплътят в определен тип популизъм.

Най-опасното явление на популизма е национализмът, подчерта Ебатин.

Той посочи, че управляващите не са успели да се справят в последните месеци и то най-вече с кризата, предизвикана от коронавируса. Никой не може каже какво следва оттук нататък, но ясно се вижда, че вървим към избори. ДПС винаги са готови са предсрочен вот. Предсрочният вот предопределя посоката, по който вотът ще върви – той ще върви в посока популизъм.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

9 полицаи са ранени от началото на протестите у нас

9 полицаи са ранени от началото на протестите у нас. Това съобщи пред Нова телевизия директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. По негови думи част от пострадалите вече са изписани за домашно лечение. В длъжностната характеристика на полицая не пише, че трябва да бъде бит, плют и поругаван, категоричен […]