Доц. Атанас Мангъров: За никоя друга ваксина не искат съгласие отговорността да е на пациента

Изборите са неприятни за Левицата, обяви Румен Петков

Прочитания 4968
0 0
Доц. Атанас Мангъров, снимка; „Дневник“

Безспорно е, че ваксините са начин за предпазване от коронавирус, но преди поставяне се иска информирано съгласие – производителите са освободени от отговорност, всичко минава в главата на този, който си прави ваксината. При нито една от всички останали ваксини, които се използват рутинно, не се иска информирано съгласие да се прехвърли отговорността върху човека, който си я прави„.

Това заяви доц. Атанас Мангъров по повод предложението на МОН да започне информационна кампания в системата за предучилищно и училищно образование за или против ваксините, като се предлага за училищата ваксинирани на 100% да има почетна грамота. Думите му бяха по време на следизборен брифинг на партия АБВ.

Той даде пример с „АстраЗенека“, спряна на места заради тромбози, ваксината на „Янсен“ – също спряна временно в САЩ. Според Мангъров, векторни или РНК ваксините причиняват ТТС-синдром – тромбоцито-клиничен синдром, свързан с нарушения в кръвосъсирването, което са много сериозни усложнения. Той попита от колко дози има нужда човек, за да се предпази и как да направи информиран избор, при условие, че данните липсват. Инфекционистът е категоричен, че ваксините срещу коронавирус са натоварени със свръх очаквания и бяха представени като нещо, с което пандемията ще приключи, ако всички се ваксинират по няколко пъти.

Вижда се, че в страните с напълно ваксинирано население, като Израел, Сейшелските острови, има ново нарастване на случаите и то сред ваксинираните.

Мангъров цитира „безценен бисер“ от плана на МЗ, според който данните от наличните публикации сочат, че делта вариантът не е свързан с преболедуването на останалите варианти на вируса. Когато човек е изкарал коронаврис по естествен механизъм всички антитела дават възможност вирусът да се е модифицирал и човек да не се разболее.

А при ваксинацията ще се правят постоянно дози, неизвестно колко, коментира лекарят. Атанас Мангъров анализира и предложението ако не се ваксинира човек, няма да ходи на работа, училище, да пътува и т.н., сравни го като склоняването към ваксиниране. Според инфекциониста, новият план на МЗ не е сравнен със случващото се по света – като най-важното затваряните страни имат силно разпространение.

България и Швеция имат по-добри показатели. Мангъров предлага в плана да залегне – личните лекари да престанат да лекуват болните с коронавирус по телефона. На учителите трябва да се каже, че децата трябва да ходят на училище, а учителите – на работа, категоричен е той. Нашата цел не трябва да е да се затваряме, а да се научим да живеем с коронавируса, смята лекарят.

Атанас Мангъров призова да се спре да се плаши кога ще дойде новият вариант на коронавируса и да се разбере каква част от населението се е срещало с вируса.

Лидерът на АБВ Румен Петков показа, че си е направил тест за антитела в „Пирогов“ и според него има достатъчно за своето здраве и не е разносител на заразата.

„Голямото престъпление на Европа и на света е, че не направи никакво усилие да изследва населението, а продължава с насилствените действия с ваксинирането – заплашване учителките, децата, които трябва да ходят на детска градина, в други ден работниците в магазините.

Със заплахи ще трябва да се използват ваксини. Имаше огромен брой поръчки – някой взе големи рушвети, коментира той. Мангъров обясни, че явно Румен Петков е карал безсимптомно коронавирус, но дори и с тези антитела не може да получи сертификат.

Целта на сертификатите обаче била да се ваксинира всеки, категоричен е инфекционистът. Лидерът на АБВ Румен Петков коментира и Меморандума между министъра на икономиката Кирил Петков за производство в България на автомобили с електрическа база.

„Да се даде отговор на въпроса, ако действително е предвидено да се инвестират 34 млн. евро – с каква санкция е подписал своя меморандум, ако започва да се раздава на подпис 40 млн. евро“, поиска да знае той.

Петков иска незабавна проверка дали имаме ангажименти и какви. „Трябва да се направи сериозен анализ на компанията, защото милиардерът е заработил милиардите си, като се е занимавал с пране на дрехи в Косово“, категоричен бе Румен Петков.

Лидерът на АБВ коментира и посочените фигури в правителството на Слави Трифонов: Николай Василев – премиер, с богат опит, Ради Найденов – за вицепремиер – авторитет, безспорен като морал, Николай Радулов – също авторитет. Няма обаче и дума за съдебната реформа и Специализирания съд, за главния прокурор, това означава ли, че за ИТН такъв въпрос отсъства, няма дума за енергийна сигурност, добави Петков.

В заключение той обяви, че изборните резултати са неприятни за левицата.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Андриян Петков

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Оспорвано първенство на ГЕРБ-СДС и ИТН в първите области със 100% проверени протоколи (ОБНОВЕНА)

В Ямбол ГЕРБ са на трето място