Достатъчно пари няма, но пътищата през зимата ще се чистят

Осигурени са над 100 милиона лева

Views 2348
0 0
Снимка: пресцентър Министерски съвет

Все още няма конкретни срокове, в който ще бъдат изплатени дължимите над половин милиард лева на пътния бранш. Има обаче принципно разбирателство за уточняване на конкретни срокове, което следва да стане факт скоро. Осигурени са над 100 милиона лева, които ще гарантират, че зимата няма да ни изненада – т.е. ще има достатъчно средства за снегопочистване на пътищата.

Това увериха на брифинг в Министерски съвет финансовият министър Валери Белчев и регионалният такъв Виолета Комитова. Те, премиерът Стефан Янев и представители на пътния бранш проведоха среща, на която обсъдиха казуса с висящите милиони задължения от страна на държавата към частните фирми. В нея участваха още и заместник-министърът на правосъдието Иван Демерджиев, изпълнителният директор на Агенцията по обществени поръчки Миглена Павлова и директорът на АДФИ Стефан Белчев.

Оставаме в стачна готовност, предупреди инж. Стефан Чайков, шеф на браншова камара „Пътища“.

Диалогът продължава. Важното е, че това, което си казахме при срещата с президента Румен Радев, бе потвърдено и на тази с премиера Стефан Янев. Ще бъде създадена работна група, която да реши проблемите„, заяви Чайков.

Не сме спирали да мислим по този казус, откакто сме встъпили в длъжност. Но при условие, че има подписани договори за милиард и половина, а средствата са много по-малко, това не е лесен въпрос„, каза на свой ред регионалният министър Виолета Комитова.

Ще има достатъчно средства, за да започне спокойно зимният сезон. Втората добра новина е, че имаме конструктивен диалог с браншовите организации, за да можем за започнем планирането на проектите за следващата година. И трето – сформирането на тази съвместна работна група подсигурява основа за конструктивен диалог„, заяви финансовият министър Валери Белчев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Манолова готова да съди България в Страсбург заради схемите с подслушването

Лидерът на Изправи се, БГ!“ Мая Манолова заяви, че ще заведе иск до съда, за да получи информация и документация по казуса с подслушването. Тя се закани, че ако няма ответна реакция от съда, тя е готово да заведе иск до Страсбург за случилото се и да съди България. 130 […]