Донев: Да си подадем ръка в името на Съединението и Независимостта

Екип на News24sofia.eu
Views 4732
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Да си подадем ръка над разделителните линии в името на единението. Преуспяването на България е единствената ни цел. Това заяви премиерът Гълъб Донев при тържественото честване на Деня на Независимостта във Велико Търново.

След 10 дни ни предстои да направим избор, който ще определя идните дни на България. Избраните депутати ще получат призванието да сбъднат завета – Съединението прави силата, а уроците на историята могат да ни спестят исторически грешки, които има риск да допуснем отново, каза министър-председателят. Той призова „да се следва примера на българските държавници, за които свободата, независимостта, суверенитета на България са постигнали свое верую и са над всички„.

В словото си на площада в старата столица Донев цитира историята.

Да живее свободна и независима България, да живее българския народ е възглас, който чуваме и днес, макар и с огорчение и разочарование. Освобождение, съединение, независимост са историческия сплит, който свързва третото българско царство с държавата“, изреди още той. Всички помним най първия разказ за България. Той е завет със сила. Да сме като един ни завеща хан Кубрат, да сме държава, равноправен член на цивилизованите народи, посочи той. Гълъб Донев припомни и манифеста, „писан на железопътна спирка по пътя, който води до старата столица, който е логично следствие на политиците и дипломатите за възстановяване на държавността и преуспяването на български израз на съкровения идеал на българския народ, а независимостта е кауза„.

Именно манифестът е на политиците и дипломатите за икономическо преуспяване и връщане на държавността. Независимостта на България е кауза, която преди 114 г събира в един сноп очакванията на народа и действията на депутатите, заключи премиерът.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

85% от финландците подкрепят спирането на туристическите визи за руснаците

Осемдесет и пет процента от хората във Финландия подкрепят спирането на туристическите визи за руснаци, докато „агресивната война на Русия в Европа приключи“. Това показват резултатите на ново проучване, поръчано от активистката група „Майки за мир“ и проведено от социологическата фирма Taloustutkimus, съобщи YLE. Освен това, 80 процента от анкетираните […]