Дончев сравни подхода на Радев с „котката на Шрьодингер“

Когато армията от безработни се множи всеки ден, е неуместно да занимаваме хората с отношенията между президентската институция и изпълнителната власт

Прочитания 20145
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Намираме се в ситуация, подобна на физическия експеримент с котката на Шрьодингер.

Това заяви вицепремиерът Tомислав Дончев на извънреден брифинг в Министерския съвет, чиято тема е проектобюджета на държавата за следващата година.

Днес имаме шанс за институционален дебат върху закона за държавния бюджет – институционален с участието на най-ключовата политическа фигура в държавата – тази на президента. От днес имаме устен коментар върху бюджета и не можем да пропуснем повода да участваме в дебата, подкрепяйки позицията си с числа и аргументи. Дебатът е важен толкова, колкото този в залата на НС„, каза още той.

В квантовата физика има известен експеримент, който е условен – котката на Шрьодингер. Това е логическа фиксия. Котката е едновременно жива и мъртва в един и същи момент. Ние се намираме в сходна ситуация, защото, ако следваме призивите и проепоръките на Радев, това, което правим, е едновременно правилно и неправилно„, уточни вицепремиерът

По време на пандемия не е хубаво човек да се шегува със заболяване, но се боя, че демокрацията ни има низ от болести. Като започнем от политическата дислексия и стигнем до политическата амнезия„, каза Дончев.

Ще ви насоча вниманието към април месец и призивите за още мерки и помощ на компаниите, хората, семействата, държавните служители, призива за повече подпомагане… Когато армията от безработни се множи всеки ден, мисля че е неуместно да занимаваме хората с отношенията между президентската институция и изпълнителната власт„, уточни той.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
2
Surprise
Surprise
1

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Забраняват масовите мероприятия и в Плевен

Мярката е в сила до 13 ноември включително