Дончев призова политиците повече да слушат, отколкото да говорят

Views 310
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Политиците трябва повече да слушат, отколкото да говорят на фона на протестите. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев през Нова телевизия.

Той подчерта, че се отнасят с респект към всяко недоволство и всяко искане.

По думите му правителството не обмисля да подава оставка. Тази коалиция е единствената възможна конфигирация, която може да управлява в настоящия парламент, категоричен бе вицепремиерът.

Конюктурният интерес предполага да се ходи на избора веднага, но държавният интерес води в друга посока, отбеляза Дончев. По думите му не може да се правят избори докато на някой му хареса резултата.

Той обясни, че искрено се надява гражданската енергия, която е разпиляна по площадите да се катализира в нещо.

Омразата е най-лесната политика, най-лесно е да накараш едни хора да се мразят, най-трудно е да ги накараш да вярват, по думите му.

По отношение на протестите Дончев заяви, че искането за повече свобода и повече демокрация винаги е актуално и легитимно.

Той изтъкна, че те нямат вина за сблъсъците по време на протестите. Според него имало както провокатори, така и интелигенти хора на площада.

На въпрос дали правителството е пострадало от действията на главният прокурор, Дончев подчерта, че не вижда защо трябва да се иска оставката на правителството заради действията на главния прокурор.

Той не разбира и защо когато се разследва действащ министър е добре, а когато това се прави съветник на президента, това вече не е добре.

За предстоящия вот на недоворие на БСП, вицепремиерът заяви, че той е нелепица, тъй като се внася с тема, която не е минала на предишния вот на недоверие.

Дончев е на мнение, че до края на мандата на правителството трябва да си върши работата, но добави, че не е никак лесно и комфортно да се работи на фона на протести. Въпреки това вицепремиерът уточни, че приемат с респект някои граждани да не ги харесват.

Едно правителство не трябва да управлява на инат. Ситуацията обаче сега не е така, поясни още вицепремиерът.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Оставката не е в дневния ред, отсече Деница Сачева

На дневен ред на правителството не е оставката. Дневният ред е епидемията, икономиката и икономическата криза. Това заяви в студиото на БиТиВи социалният министър Деница Сачева във връзка с протестите от последните дни срещу правителството Борисов 3. Тя поиска гражданите да си представят какво ще прави и как би се […]