Доган, БСП, ДПС и ГЕРБ не се появиха и провалиха заседанието на Комисията „Росенец“

Това е последното заседание

Прочитания 9387
0 0
Снимка: БГНЕС

Без събран кворум – само с шестима членове на „Комисията Росенец“ – днес на последното си заседание тя не се състоя.

Председателят Калоян Янков обяви, че присъстват само половината от членовете – 6 от 12 народни представители.

По двама представители на ИТН, ДБ и ИБГНИ бяха на заседанието, липсваха представители на ГЕРБ/СДС, БСП и ДПС, обясни Янков.

Това е последното заседание, уточни председателят.

Беше поканен и почетният председател на ДПС Ахмед Доган, за да се уточни връзката му с резиденцията в Росенец. Той не се появи на заседанието, не дойде и служебният вътрешен министър Бойко Рашков, присъстваше само поканеният директор на Националната полиция към МВР Станимир Станев, на когото Калоян Янков благодари, че е дошъл.

Ако 47-ото НС прояви желание по тази тема, ще се видим отново. Материалите, които сме събрали, ще бъдат изпратени на всички органи, прокуратурата и ДНСК„, обяви още Янков. Засега той уточни, че не е изготвен цялостен доклад за дейността на Комисията „Росенец“, но ще се направи и ще бъде изпратен на органите в кратък срок.

Казусът „Росенец“ трябва да бъде заявен в следващия парламент, защото останаха неясни въпроси, като основният е каква е връзката на Доган с Росенец, заключи Калоян Янков и закри заседанието.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Минеков: Бюджетът на МК се повишава с 16,7 млн. лв.

Много хора помогнаха на Министерството на културата – от страна на депутати и политически партии, като от някои от тях ресорното министерство не очаквало помощ. Задоволството си изрази служебният министър на културата проф. Велислав Минеков на пресконференция пред журналисти. Бюджетът на културното министерство се качва с 16 700 000 лв. […]