Дочиан Чолош: Няма извинение за непрозрачните договори за ваксините срещу Covid-19

Views 870
0 0

Няма извинение за липсата на прозрачност, която стои зад сключването на договорите за ваксините срещу Covid-19. Това заяви председателят на „Обнови Европа“ Дачиан Чолош по време на дебатите в Европейския парламент, цитиран от БНР.

Ние носим отговорност за гарантирането на пълна прозрачност, иначе ще се зародят теории на конспирациите, каза Чолош.

За прозрачност настоя и евродепутатката Естер де Ланге от Европейската народна партия. Де Ланге изтъкна, че нейната партия подкрепя Общностния подход на Комисията и каза:

Това означава ли, че разгръщането на стратегията за ваксиниране върви перфектно? Не.

По думите й има много предизвикателства пред страните-членки и производителите, чиито мащаби трябва да се определят. Тя запита реторично дали това означава, че фармацевтичната индустрия е лесен партньор за водене на преговори и си отговори, че със сигурност не е. И само повече прозрачност може да разсее широко разпространеното усещане – оправдано или не, че твърде често печалбата е поставена преди хората в тази индустрия.

На този етап Европейската комисия отказва да даде подробности по преговорите с фармацевтичните компании за закупуването на ваксини въпреки настойчиво поставяните въпроси от евродепутати и журналисти.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Откриха трупове на животни в столичен квартал

Жители на софийския квартал „Челопечене“ алармират за открити трупове на животни, съобщи Нова телевизия. Оказва се, че те са били част от голям животновъден обект, в който нерегламентирано се отглеждат прасета и едър рогат добитък. Борбата на местната управа със собствениците на имота продължава с години. Действително, при проверката установихме, че става въпрос за […]