Доброволци могат да се включат при пожари и в планината

Прочитания 211
0 0
Младен Маринов, снимка: „Марица“

Вътрешният министър Младен Маринов смята, че доброволчеството е хубава работа за подпомагане на МВР, но тя трябва да се прилага за пожарната и при издирване на изгубили се хора в планината.

Не трябва доброволните формирования да се ползват за полицейски дейности. Пред медиите той каза, че в тази връзка трябва да се засилва дейността на полицията. В самия закон за МВР били заложени важни реформи.

Маринов не пожела да коментира поведението на политическите сили в пленарна зала по закона. Според председателя на вътрешната комисия Пламен Минев е имало много спорове по закона. Сложна била темата за доброволчеството. От ГЕРБ смятат, че идеята на Обединени патриоти е добра. Проблем било предложението доброволците да проверяват личните документи. Важно било дали идеята ще сработи на практика.

Припомняме, по-рано в парламента депутатите от ОП информираха за обтегнатите си отношения с ГЕРБ заради отхвърлянето на идеята им за доброволните отряди.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Увеличават капитала на Фонда на фондовете с 375 000 лв.

Правителството одобри промени по бюджета на Министерството на финансите за 2020 г., с които да се осигури възможността за увеличаване капитала на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД, т.нар. Фонд на фондовете, с парична вноска в размер на 375 000 лв. Увеличаването на капитала на търговското дружество ще

Read More »