Добрев: Правителството няма да подаде оставка заради протести, въпрос на оцеляване е

News24sofia.eu
Прочитания 20191
0 0

Газовата криза и протестите срещу властта коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в предаването „Панорама“ по БНТ.

Шефът на ДАНС беше в парламента и каза – газът е руски, но е скъп, защото има посредници. Увеличението на цената на газа не е 14%, сравнява се цената за май с тази от април. Коректно е да се каже каква щеше да е цената, ако не ни беше врътнато кранчето – то тя щеше да падне – с 31,7%, ако ги нямаше посредниците, заяви Добрев.

Ние вземаме с 30% по-скъп газ заради посредниците, Полша взема по-евтин газ, защото го взема по германския договор, който е на по-ниска цена„, каза Добрев.

Той отрече от ГЕРБ да ревнуват премиера Петков за посещението му в САЩ, тъй като експремиерът Бойко Борисов се е срещал с Обама и Тръмп.

По думите му, ако ГЕРБ направи протест, в София ще има 30 000 души.

Но това правителство, колкото и протести да види, няма да си подаде оставка, защото за 3 от 4-те партии е въпрос на оцеляване, защото не се знае дали пак ще влязат в парламента“, заяви Добрев.

Припомняме, че премиерът Кирил Петков дойде в пленарна зала със закъснение и се похвали пред депутатите на договорения по-евтин газ.

Жечо Станков от ГЕРБ репликира обаче, че нямало как да е така при ограничените доставки от Украйна.

Напрежение настъпи в парламента след декларация на парламентарната група на ГЕРБ.

Спорът дойде от това, че на декларацията на ГЕРБ, прочетена от председателя на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова отговори не кой да е, а финансовият министър Асен Василев.

В декларацията Атанасова отново заяви, че страната отива към провала, една година по-късно България затъва в икономическа, финансова криза и дългова спирала, стандартът на живот на хората е понижен от инфлацията.

Променена ли е България? България е променена, със спряно развитие, управлявана от шарлатани и аматьори, раздирана от скандали, нарастващи дългове и обедняващо население„, оцени Атанасова.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Южна Осетия решава на референдум присъединяването си към Русия

Президентът на Южна Осетия Анатолий Бибилов назначи с указ референдум за влизането на републиката в Русия за 17 юли. „Ръководен от историческото желание на народа на Република Южна Осетия за обединение с Русия, в съответствие с параграф 16 на член 50 от Конституцията на Република Южна Осетия, решавам: да свика

Read More »